Вукотић у Бијељини: Ђукића чека велики изазов!

Бивши фудбалер Партизана Момчило Вукотић каже да је Турнир пријатељства сјајна прилика да млади играчи покажу квалитет и упореде се са вршњацима из региона.

Фудбал 12.06.2017 | 12:00
Вукотић у Бијељини: Ђукића чека велики изазов!
"Идеја за овај турнир и све што је урађено је изванредно. Сваки пут ми евоцира успомене и подсети на моје фудбалске почетке... Ово је сјајна прилика за момке да покажу квалитет у конкуренцији вршњака из целог региона и да се упореде са њима, али и да се друже и стичу драгоцена пријатељства", рекао је Вукотић, наводи се на сајту турнира.

Вукотић, почасни председник Омладинске школе Партизана, рекао је данас да је "дупла круна" коју су црно-белих освојили ове године велики успех.

"Значај тог резултата ће се огледати и кроз додатни мотив за нашу децу да још квалитетније раде и очекују шансу у првом тиму. То је веома важно да бисмо продужили континуитет добрих резултата", рекао је Вукотић.

Вукотић је током сезоне често истицао значај Леонарда и Уроша Ђурђевића за игру Партизана.

"С обзиром на учинак и квалитет потпуно је јасно да су њих двојица били веома битан фактор игре Партизана. Имати првог стрелца лиге је велика ствар, а имати прву двојицу је огромна предност", рекао је Вукотић.

Партизан у нову сезону креће са новим тренером. Марко Николић је отишао, а на кормило се вратио Мирослав Дјукић.

"Марко Николић је направио добру селекцију и сада је питање шта ће бити током прелазног рока. Ђукић је већ радио у Партизану, има искуства, а чека га велики изазов, пре свега кроз европске квалификације. Очекујем да Партизан покуша да оствари бар пласман у Лигу Европе", рекао је Вукотић.

Вукотић је навео да ће резултат Партизана у квалификацијама за Лигу шампиона у великој мери зависити од жреба.

"Партизан је у групи фаворита и мислим да има шансе да прође прве препреке. У сваком случају и евентуални пласман у групну фазу Лиге Европе би био велика ствар за клуб у играче", истакао је Вукотић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар