Vježbanje u prirodi budi optimizam, jača volju i zateže tijelo

Koristi od vežbanja pod vedrim nebom su višestruke. Rekreacija u prirodi budi optimizam i jača volju, a izlaganje prijatnim sunčevim zracima podstiče sintezu vitamina D, deluje umirujuće na organizam i usklađuje biološki ritam važan za pravilno funkcionisanje glavnih organa.

Zdravlje 10.06.2017 | 11:53
Vježbanje u prirodi budi optimizam, jača volju i zateže tijelo
Ako za trening pod vedrim nebom izaberete park ili igralište blizu kuće, kao rekviziti mogu da vam posluže klupe, drveće, grane, panjevi, dečje penjalice... Uvek razmišljajte o treningu celog tela. Praktikujte složene vežbe koje zahtevaju aktivaciju većeg broja mišića, poput mišića nogu i leđa.

Pre svakog vežbanja brzo hodajte najmanje 15 minuta, da bi se telo zagrejalo i pripremilo za napor.

Klupa
Sklekove i trbušnjake možete da izvodite na klupi. Poželjno je da svaku od navedenih vežbi ponovite u tri serije i sa maksimalnim brojem ponavljanja.

Drveće
Zgibove i najrazličitije varijante podizanja i penjanja najlakše ćete izvesti uz pomoć debljih grana. To su vežbe kojima se jača gornji deo tela.

Trava
Na osunčanim i suvim travnatim površinama možete da radite čučnjeve i iskorake. Ako su vam statični iskoraci postali isuviše laki, probajte iskorake u kretanju, ili iskorake sa penjanjem na klupu.

Kao i kod iskoraka, i čučnjevi mogu da imaju mnogo varijacija, pa se možete okušati u izvođenju polučučnjeva, sumo čučnjeva, dubokog čučnja, kao i čučnja sa skokom ili jednostavno izdržljivosti u čučećem položaju.

Stepenice
Jedan od korisnijih objekata za trening svakako su i stepenice. Možete da trčite uz ili niz stepenice, skačete jednom ili sa obe noge, da se penjete ili spuštate bočno... Sve to utiče na jače noge i lepše gluteuse - mišiće zadnjice.

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar