Sberbank pruža podršku sportu

Sberbank a. d. Banjaluka je i ove godine tradicionalno podržala organizaciju četvrtog teniskog turnira „Banja Luka Ladies Open 2017“.

Republika Srpska 08.06.2017 | 16:15
Sberbank pruža podršku sportu
Turnir organizuje Teniski klub Banja Luka, a održava se u periodu od 3. do 11. juna 2017. godine. Radi se o profesionalnom turniru, u kojem se učesnicama dodjeljuju WTA bodovi i jedini je ženski profesionalni turnir u Bosni i Hercegovini.

Na takmičenju učestvuju teniserke iz 17 zemalja, 32 igračice u glavnom žrijebu, a 48 u kvalifikacijama za glavni turnir.

“Za razliku od prethodne tri godine, nagradni fond turnira je povećan sa 10.000 na 15.000 dolara. Povećanjem nagradnog fonda unapređen je i kvalitet samog turnira. Polovina učesnica u kvalifikacijama je rangirana na svjetskoj WTA listi što do sada nije bio slučaj. Kada je u pitanju glavni turnir, najbolje rangirana je Anastazija Vdovenko. Razlika između najbolje i najslabije rangirane igračice turnira je samo 100 bodova, te možemo očekivati kvalitetne i neizvjesne mečeve”, rekao je direktor turnira Saša Stovragović.

„Prepoznali smo značaj ovog turnira za razvoj bijelog sporta u Banjaluci, te smatramo da je veoma bitno ulagati u sportske manifestacije ove vrste. Podrška sportu, a samim time i zdravom načinu života nam uvijek predstavlja veliko zadovoljstvo i jedan je od glavnih postulata kojim se vodimo“, izjavio je izvršni direktor Sberbank a.d. Banja Luka, Sandro Mihajlović.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Teniser

09.06.2017 05:22

Svaka cast ! Dajte malo vise pozitivnih vijesti ...sport...poslovni uspjesi.

ODGOVORITE