SP - "Zmajevi" pred Grčku: Sve je u našim rukama!

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u četvrtak u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru gdje je obavila prvi trening u okviru priprema za kvalifikacioni meč protiv Grčke za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji.

Fudbal 02.06.2017 | 09:15
SP - "Zmajevi" pred Grčku: Sve je u našim rukama!
Defanzivac Atalante Ervin Zukanović je prije treninga izjavio da će utakmica protiv Grčke sigurno biti teška.

"Prije svega, utakmica protiv Grčke će biti teška i to svi znamo. Danas nam je prvi dan i još nismo svi na okupu. Kada nam se i ostali priključe imaćemo osam dana da se pripremimo za predstojeći meč", kazao je Zukanović.

Istakao je da svi u bh. timu moraju dati svoj maksimum u meču protiv Grčke.

"Reprezentativcima BiH koji su igrali sve vrijeme u svojim klubovima predstoji težak period, jer su u fazi odmora. S druge strane, ostali koji nisu igrali ili su bili povrijeđeni, kao što je bio slučaj sa mnom, moraju stisnuti zube u sljedećim danima", dodao je Zukanović.

Prema njegovim riječima, Grčka će u Zenici sigurno igrati defanzivom taktikom.

"Znamo da Grci imaju veliki broj debitanata u timu i da će igrati svoju igru s poznatom defanzivom taktikom. Ipak, mišljenja sam da je sve u našim rukama i da sve zavisi od nas samih. Mi moramo biti dobro koncentrisani i da pružimo dobru utakmicu", rekao je Zukanović.

Fudbaler Palerma Mato Jajalo je istakao da je najbitnije da se svi u reprezentaciji BiH koncentrišu na svoj igru.

"Trebamo se na sebe skoncentrisati. I tamo u Grčkoj smo držali sve u našim rukama do nesretnog gola. Nećemo ih potcijeniti niti njihove debitante, jer svako ko je reprezentativac znači da vrijedi. Svi smo u našoj ekipi došli uglavnom s odmora i svi ćemo se spremiti na svoj način", kazao je Jajalo.
Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine okupila se danas u hotelu Hercegovina u sarajevskom predgrađu Ilidža, čime su zvanično počele pripreme za utakmicu s Grčkom.

Za devet dana priprema, do "sudara" sa Grcima reprezentativci BiH obaviće deset treninga. Sve treninge u bh. prestolnici izabranici Mehmeda Baždarevića obaviće u Butmiru. 

Izvor: mondo.ba/Anadolija

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

HANSWAS

02.06.2017 10:27

NAPRED ZMAJEVI SRPSKA JE UZ VAS

ODGOVORITE