Ubica iz Bogatića nađen u Bijeljini

Sud BiH odredio je ekstradicioni pritvor Aleksandru Đukanoviću (44) iz Bogatića (Srbija), koji je uhapšen u Bijeljini na osnovu potjernice koju je za njim raspisao Interpol, a koji se sumnjiči za ubistvo 30-godišnjeg Miroslava Josipovića, zvanog Ćizin, potvrđeno je za Faktor iz ove pravosudne institucije.

Republika Srpska 01.06.2017 | 16:51
Ubica iz Bogatića nađen u Bijeljini
Ročište u predmetu Aleksandar Đukanović (S1 3 K 025370 17  Eks) održano je 30. maja i Sud je donio rješenje kojim se potraživanom Aleksandru Đukanoviću određuje pritvor koji može trajati najduže do izvršenja odluke o izručenju ili do nove odluke Suda - kazali su u Sudu BiH.

Takođe, kako napominju, pritvor ne može trajati duže od šest mjeseci od dana pritvaranja potraživanog, s tim da pritvor počinje teći od dana hapšenja, odnosno od 29. maja. 

Đukanović je, nakon 16 mjeseci bjekstva, pronađen u iznajmljenom stanu u Bijeljini, a na osnovu sudske naredbe za pretres.

Za njim je 8. augusta 2016. bila raspisana Interpolova potjernica zbog teškog ubistva i nezakonitog posjedovanja oružja.

On se sumnjiči da je u seoskoj kafani "As" ubio Josipovića, te ranio Zlatka Bojičića i Aleksandra Stanojčića.

Obračun seoskih bandi dogodio se 23. januara prošle godine, oko 23 sata. U kafanu, koja je tad bila puna ljudi, ušao je naoružani muškarac i rekao gostima da izađu. Nakon toga je zapucao prema trojici mladića. Josipović je od posljedica povreda preminuo na mjestu pucnjave.

(Faktor.ba)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Pošten neki Covjek

01.06.2017 15:09

A šta je jeo i odakle mu novac za kiriju 16 mjeseci.Bijeljina je puna prestupnika iz Srbije.Ovde nastavljaju da rade svoje lopovluke.

ODGOVORITE
Name

srbin

01.06.2017 15:30

Hajmo sad pamet u glavu.Tante za tante mi njima njega a oni nama misicu Slobodanku Tošič i mirna kučaKad več neče da je isporuče ucjena...........

ODGOVORITE
Name

02.06.2017 11:31

Svi se oni mogu locirat i naći a ne suvara i rafišić zovu medije telefonom i pričaju a ko fol u bjekstvu smiješno jer su imali političku zaštitu.

ODGOVORITE