Dovedi njega i sigurno – ispadaš iz Premijer lige!

Brazilac Fabio da Silva verovatno je najbaksuzniji igrač koga jedan klub može da dovede u svoje redove.

Fudbal 15.05.2017 | 09:30
Dovedi njega i sigurno – ispadaš iz Premijer lige!
Bivši bek Mančester Junajteda bukvalno je maler za svaki drugi prvoligaški tim za koji je igrao jer su nakon njegovog dovođenja svi ispadali iz najvišeg ranga takmičenja!

Fabio je sa bratom Rafaelom 2008. stigao u Mančester Junajted, ali dok je brat imao zapaženu ulogu na Old Trafordu do prelaska u Lion 2015, njemu nisu cvetale ruže.

On je još 2012. poslan na pozajmicu u Kvins Park Rendžerse, koji su iste sezone eliminisani iz Premijer lige. Kratko se vratio u Junajted koji ga je potom prosledio Kardif Sitiju.

Međutim, u to vreme ambiciozni velški tim je takođe po Fabiovom dolasku eliminisan iz elite! Brazilac je ostao u timu i proveo tri "mirne" sezone u Čempionšipu.

A onda je prošlog leta pogrešan potez povukao Midlzbro i doveo ga za nešto više od dva miliona evra. Istorija se ponovila, klub u koji je stigao Fabio iste sezone je eliminisan iz Premijer lige!

Boro mu je treći, pa je pitanje da li će ikad više zaigrati u PL, ako ekipe obrate pažnju na to šta se dešavalo u timovima koji su dovodili Fabija.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar