Čović: Možemo li o košarci?!

Zvezda je izgubila korak u trci za titulu i to je bio povod da krenu spekulacije o odlasku Zvezdana Terzića iz fudbalskog kluba i povratku Nebojša Čovića.

Košarka 10.05.2017 | 23:40
Čović: Možemo li o košarci?!
Ovakve priče podstaknute su porazom Crvene zvezde od Voždovca, posle kojeg je tim napustio i šef struke Miodrag Božović.

Terzić je nekoliko dana posle tog poraza na konferenciji rekao da je titula oteta i da će izveštaj podneti nakon skupštine kluba 4. i 5. juna.

"Spreman sam da odem, ali odlazim uzdignuta čela na svemu što sam uradio u Crvenoj zvezdi. Radio sam odgovorno, disciplinovano, časno, podneću izveštaj, a delegati će odlučiti. Spreman sam da odem iz kluba, i veći od mene su odlazili. Svi ćemo jednog dana otići iz Zvezde. Radio sam isključivo u interesu kluba, a nisam siguran da su i moji prethodnici tako radili. Dokle god sam tu boriću se u Zvezdinom interesu" , rekao je Terzić na konferenciji pre dva dana.

Od tada se pojavilo i mnogo komentara da bi njegov naslednik mogao da bude Čović. Čović je u kratkom razgovoru za B92.net rekao da ne želi da priča o pitanjima u vezi sa fudbalom.

"Ja sam predsednik košarkaškog kluba. Možemo da pričamo o košarci" bilo je sve što smo mogli da čujemo od prvog čoveka Košarkaškog kluba Crvena zvezda.

Čović je pretprošle godine i izjavio da se oseća sposobnim za mesto predsednika fudbalskog kluba. "Nije isključeno ni da hoću, ni da se neću kandidatovati za predsednika FK Crvena zvezda" rekao je tada, ali se oktobra 2015. godine nije kandidovao.

Prethodno je bio član radne grupe koja je 2012. godine utvrđivala visinu dugova Crvene zvezde, a bio je i potpredsednik fudbalskog kluba.

Prvi čovek KKCZ je od 2011. godine, a klub je od sezone 2013/2014. redovni učesnik Evrolige. U sezoni 2015/2016. stigli su do Top 8 elitnog takmičenja.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar