Prikazano novo naoružanje Srbije

Na vojnom poligonu u Nikincima danas je održana vojna vježba "Čelik 2017", centralna ceremonija povodom 9. maja, Dana pobjede, Dana Vojske Srbije i Dana Evrope.

Srbija 09.05.2017 | 13:36
Prikazano novo naoružanje Srbije
Prikazu novog naoružanja i operativnih sposobnosti pripadnika Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova i bojevom gađanju iz tenkova, vazduhoplova, artiljerijskog i pješadijskog naoružanja prisustvovali su predsjednik i premijer Srbije, Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić, ministri u Vladi Srbije i predstavnici diplomatskog kora.

Predsjednik Tomislav Nikolić izjavio je za RTS, po završetku vježbe, da je to bio kompleksan i vrlo dobro organizovan prikaz sposobnosti VS, ali i prilika da se gradjanima pokaže ko brine o njihovoj bezbjednosti, a onima koji bi se možda usudili da Srbiji nanesu neku neprijatnost pokaže da ima čime i može da se brani.

Nikolić je rekao da u obiljeležavanju Dana pobjede Srbija učestvuje kao zemlja koja je dala veliki doprinos i pružila mnoge žrtve u toj borbi.

On je rekao Srbija da se kroz istoriju uvek branila i dodao da je pratio više vježbi VS i da potpuno mirno može da kaže da Srbija ima izvanrednu vojsku.

- Ovo je bila višeslojna vježba...bilo je šest , sedam raznih vrsti zadataka i učestvovanja više rodova vojske...sve je bilo izvanredno organizovano - zaključio je Nikolić. 

Ovoj manifestaciji prisustvovali su i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijerka Željka Cvijanović.



Čestitajući Srbiji i njenoj osposobljenosti da odbrani Srbiju i njen narod, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je rekao da je Republika Srpska zagledana u Srbiju i pokušava da u dijelu u kome može da se osposobi za odbranu tih prostora i građana RS, a to je "putem političkih snaga da ih maksimalno osposobimo i sarađujemo sa Srbijom na tim pitanjima".

(Blic)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Nikola

09.05.2017 11:43

A sta radi tu dezerter dodik, koga predstavlja??

ODGOVORITE
Name

Gorki

09.05.2017 12:40

Wece Cirkus predstave nisam video, neznam sta se sa tim zeli reci, pogotovu sa dezerterom Dodikom i njegovim sledbenicima iz RSa. Kome to treba da vidi i sta tu ima da se vidi. To mi vise lici na promociju pojedinih Licnosti.

ODGOVORITE
Name

Desetar

09.05.2017 13:19

I ako je proslo 25 godina, JNA je bila bolje naoruzana.

ODGOVORITE
Name

Jovan

09.05.2017 15:36

Dodik predstavlja vas koji ste ga izabrali,da ste izabrali nekog drugog,sedeo bi neko drugi...

ODGOVORITE
Name

Oo

09.05.2017 19:20

Al smo izabrali tako nam i treba....

Name

Ratnik

09.05.2017 19:28

Nije važno oružje važna su ...

ODGOVORITE
Name

Paja

09.05.2017 21:50

Švercovao cigarete i gorivo i fali se na HRT da nije bio u ratu a gleda vježbu.

ODGOVORITE