Neskromni Romario: Ma, kakvi Maradona i Mesi...!

Bivši brazilski fudbaler smatra da je "kudravi gaučos" ispred prve zvezde Barselone, a da je najbolji na svetu njegov zemljak!

Fudbal 29.04.2017 | 12:00
Neskromni Romario: Ma, kakvi Maradona i Mesi...!
Jedan od najboljih fudbalera svih vremena, Brazilac Romario, komentarisao je ko je bolji: Lionel Mesi ili Dijego Armando Maradona.

Dao je iznenađujući odgovor. Izjavio je da je Maradona bolji od Mesija, jer je osvojio Svetsko prvenstvo, ali i dodao da nijedan od njih nije najbolji.

"Lionel ne može biti bolji, jer je Maradona osvojio Mundijal. Da bi ga prestigao mora da osvoji pehar Svetskog prvenstva. Mesi igra samo dobro za Barselonu, a ne čini to sa reprezentacijom Argentine", izjavio je za brazilski "Fox Sports" Romario.

Mesi je za Barsu postigao više od 500 golova, Maradona je u karijeri dao 312, a bivši brazilski as, osvajač Zlatne lopte i svetski šampion 1994. godine, neskromno je izjavio da smatra da je bio uspešniji od obojice Argentinaca.

"Oni su odlični golgeteri, ali sam bio ispred njih. To stvarno mislim i govorim to sa mnogo poniznosti", rekao je Brazilac, koji tvrdi da je u karijeri postigao 1.000 golova, iako statistika FIFA pokazuje malo drugačije (929).

U izboru Mesi ili Maradona izabrao je - trećeg i, slučajno ili namerno, svog zemljaka.

"Danas, u odnosu na to kako igra za klub i reprezentaciju, smatram da je najbolji na svetu Nejmar", naveo je Romario, koji se poslednjih godina bavi politikom.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar