Kosovska policija u pripravnosti

Kosovska policija primjenjuje od danas poseban operativni plan, izjavio je sinoć za Tanjug zamjenik ministra unutrašnjih poslova Kosova Milan Radojević.

Srbija 14.04.2017 | 08:31
Kosovska policija u pripravnosti
Radojević je precizirao da je svim pripadnicima Kosovske policije koji su na godišnjem odmoru naređeno da se vrate na posao i da je svim policajcima radno vrijeme sa osam produženo na 12 časova.

Policajcima na Kosovu je do daljnjeg, kazao je Radojević, zabranjeno uzimanje godišnjeg odmora.

Radojević nije demantovao, ali ni potvrdio da je razlog za ovakav potez Kosovske policije mogućnost od terorističkih napada na Kosovu, na koje je sinoć upozorila američka ambasada u Prištini, kao i mogući protesti pristalica kosovske opozicije zbog vraćanja u skupštinsku proceduru pitanja demarkacije granice Kosova sa Crnom Gorom.

Radojević je za Tanjug kazao da će Kosovska policija posebno tokom uskršnjih praznika biti u pripravnosti naglasivši da su već preduzete određene mjere u pravcu dodatnog osiguranja manastira na Kosovu.

Odluku o posebnom operativnom planu donio je Generalni direktorijat Kosovske policije u Prištini.

Nije prvi put da američka ambasada upozorava svoje građane, a poziv na povećanu opreznost tokom vjerskih praznika upućen je i prošle godine.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Dijagnoza

14.04.2017 08:40

Toliko o slozi u NATO alijansi.

ODGOVORITE
Name

PAJKO

14.04.2017 08:43

MA KOCE KOGA NAPASTI . MA DAJ MOLIM VAS. SAMO SE DIZE HALABUKA BEZ POTREBE.

ODGOVORITE
Name

Kokain Stejt

14.04.2017 10:32

Ma kako to u Kokain Stejt.

ODGOVORITE