Neće ga Juventus, hoće Inter?!

Lučano Spaleti prvi pik u slučaju da Stefano Pioli bude smenjen.

Fudbal 15.04.2017 | 15:30
Neće ga Juventus, hoće Inter?!
Interov trenerski fijasko poslednjih godina mogao bi uskoro da bude dodatno produbljen. Sve dosad postojala je šansa da Stefano Pioli i naredne sezone vodi Inter, a nakon što je pukla bruka protiv Krotonea, ista je svedena samo u domen puke teorije. 

Prebogati kineski konzorcijum okupljen oko Suning Grupe za naredno leto planirao je da dovede bombastično pojačanje na trenerskoj klupi i to u vidu Dijega Simeonea ili Antonija Kontea. Ali, kako samo džakovi novca nisu dovoljni da se angažuju dve trenerske veličine, izrodila se ideja da se krene u napad na - Lučana Spaletija. 

Ovu vest obelodanili su milanski mediji, dobro upoznati u dešavanja u oba kluba, a Spaleti je iskočio u prvi plan nakon Juventusovog odustajanja. Podsetimo, Stara dama dugo je pikirala upravo Rominog trenera na mestu sledećeg čoveka sa dirigentskom palicom. Ali, kako je sada sve realnije da bi Masimilijano Alegri mogao da ostane u Torinu, u Interu su se dosetili da bi Spaleti mogao da bude pravi čovek za težak posao. 

Italijan je već sa Romom dokazao da donekle može da bude konkurentan rival Juventusu, ali da mu je za nešto više potreban mnogo jači budžet. A to je ono što Romi nedostaje, a Inter sprema vrtoglavih 200.000.000 evra za naredno leto. 

Dođe li do nove rokade, Spaleti bi postao čak jedanaesti trener na klupi Intera od ere Žozea Murinja i najbolje sezone u klupskoj istoriji, završene Tripletom.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar