Još nije kraj karijere: Majkon pomaže posrnulom velikanu!

Legendarni defanzivac Intera našao novi klub.

Fudbal 11.04.2017 | 09:30
Još nije kraj karijere: Majkon pomaže posrnulom velikanu!
Jedan od najboljih fudbalera Intera u čuvenoj generaciji koja je osvojila Tripletu, DaglasMajkon još nije okačio kopačke o klin i namerava da i dalje igre. Za razliku od većine njegovih tadašnjih saigrača koji su sada u penziju, Brazilac je i dalje atkivan a njegov novi klub je Botafogo.

Majkon će u julu napuniti 36 godina, ali i dalje mu se igra. Slobodan je igrač od letos otkako mu je istekao ugovor sa Romom u kojoj je proveo tri sezone. Pre toga je kratko igrao u Mančester Sitiju posle napuštanja Intera.

Priključio se treninzima Botafoga i iako ugovor još nije potpisan, to će biti urađeno narednih dana i Majkon će predstavljati pojačanje za crno-bele pred početka Serije A u maju.

Usamljena zvezda kako glasi nadmak Botafoga je velikan brazilskog fudbala i jedan od četiri velika kluba iz Rio de Žaneira. Ipak, poslednjih godina je njegova slava izbledela. Klub se nalazio u velikim finansijskim i rezultatskim problemima. Potpuno je pao u senku Flamenga, Fluminensea i Vaska, ima sve manje navijača, ali je prošle sezone pokazao znake ozdravljenja.

Botafogo je povratničku sezonu u Seriji A završio na odličnom šestom mestu, a dovođenje Majkona će biti značajno pojačanje pred početak nove sezone. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar