LŠ: Partizan dobar, ali poražen u Mađarskoj od Egera

Vaterpolisti Partizana doživeli novi poraz u Ligi šampiona. Crno-beli se dobro držali do treće četvrtine, na kraju 8:4.

Ostali sportovi 05.04.2017 | 21:40
LŠ: Partizan dobar, ali poražen u Mađarskoj od Egera
Partizan je poražen od Egera u 9. kolu vaterpolo Lige šampiona.

Srpski prvak je u Mađarskoj pružio snažan otpor, ali nije mogao da izbegne poraz - 8:4 (0:1, 2:2, 4:1, 2:0).

Više od polovine meča bio je ravnoravan rival vicešampionu Mađarske. Daleko iskusnija mađarska ekipa je otpor crno-belih slomila tek u drugom poluvremenu, koje je dobila 6:1.

Prva četvrtina protekla je u ravnopravnoj igri, a prvi gol postignut je tek u šestom minutu, kad je Lazić sa igračem više doveo crno-bele u vođstvo od 1:0. U drugoj deonici Eger je uspeo da preokrene na 2:1, ali i na velikom odmoru Beograđani su imali prednost, jer je, ponovo Lazić, u finišu druge deonice pogodio za 2:3.

Eger je drugi put poveo na sredini treće četvrtine 4:3, Partizan je preko Jankovića brzo izjednačio, ali domaći su do poslednjeg odmora poveli sa 6:4. U poslednjoj četvrtini domaći su dodali još dva gola i slavili pobedu, kojom su obezbedili plasman na Fajnal siks.

Crno-beli ostaju na petom mestu grupe B sa četiri boda.

Dva gola za Partizan postigao je Đorđe Lazić, a po jean Radomir Drašović i Marko Janković.

Sa po dva pogotka u Egeru su najuspešniji bili nekadašnji prvotimac Partizana Crnogorac Uroš Čučković i bivši igrač Vojvodine i Zvezde, kao i reprezentacije Srbije, Boris Vapenski.

EGER: Mitrović, Andjal, Deker, Čučković 2, Hošnjanski 1, Lorinc 1, Ćuk, Kovač 1, Erdelji 1, Vapenski 2, Bedo, Harai, Čisar. Trener: Dabrovski.

PARTIZAN: Dobožanov, Lukić, F. Janković, Repanović, Lazić 2, Toholj, Drašović 1, Radanović, Jakšić, Radojević, Stojanović, M. Janković 1, Brakočević. Trener: Ćirić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar