ABA: Crno-bijeli sa osmjehom otputovali u Zagreb!

Košarkaši Partizana dobili su zanimljiv poklon pred utakmicu polufinala plej-ofa regionalne lige, u kom se sastaju sa Cedevitom. Košarkaši Partizana odradili su trening u Hali sportova „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu, obedovali u restoranu u sklopu dvorane i krenuli dan ranije put Zagreba, na majtoricu polufinala ABA lige sa Cedevitom koja se igra u nedelju u 19 sati. Strateg crno-belih Aleksandar Džikić je u glavni grad Hrvatske poveo 13 igrača, a u Beogradu su ostali Karahodzić, Tanasković i Jovanović.

Košarka 01.04.2017 | 10:15
ABA: Crno-bijeli sa osmjehom otputovali u Zagreb!
"Čeka nas težak posao. Ključ je ograničiti broj poena protivnika u tranziciji, dok ćemo u napadu pokušati da poentiramo pre nego što postave odbranu. Važno je dobiti bitku pod koševima, a ni to neće biti lako jer im je centarska linija visoka i pokretljiva. Moramo da obratimo pažnju i na Boutrajta, koji je imao sjajno košgetersko veče u Beogradu. Nemamo poseban pritisak", izjavio je strateg Partizana za Blicsport.

On je dodao i da mu zadaje glavobolje povreda koja već duže vreme muči Lukovića.

"Luković nam je važan. Respektuju ga protivnici i u napadu i u odbrani, a u nekim fazama igre može da promeni tok meča. Nije izgledalo da će biti problematično, ali razvuklo se. Ostali su spremni, neki ne 100 odsto, ali to ne menja ništa. Idemo da igramo najbolje što možemo", rekao je Džikić.

Crno-beli su dobili majicu sa svojom karikaturom, koju su izradile "Karikature Sarmagedon".

Meč između Cedevite i Partizana igra se u nedelju u dvorani Doma sportova od 19 časova.

Cedevita je prošle subote u Beogradu imala priliku da u dve utakmice izbori plasman u finale regionalnog takmičenja, ali je košem Vilijama Hečera u poslednjim sekundama utakmice Partizan izborio majstoricu.

Izvor: B92/blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar