Tramp zaprijetio

Američki predsednik Donald Tramp zaprijetio je danas poslanicima svoje Republikanske partije koji su spriječili usvajanje zakona o novom sistemu zdravstvene zaštite.

Svijet 30.03.2017 | 21:05
Tramp zaprijetio
Na meti Trampa su ekstremno desni poslanici Predstavničkog doma okupljeni u Fridom kokusu koji su se protivili republikanskom prijedlogu za zamijenu sistema zdravstvene zaštite, navodeći da je to samo blaža verzija sistema koji je prije sedam godina uveo tadašnji predsjednik Barak Obama.

"Fridom kokus će ugroziti čitav republikanski plan ako se ne priključe timu i to brzo. Moramo se boriti protiv njih i demokrata 2018", naveo je Tramp na Twiteru misleći na izbore za Predstavnički dom koji se održavaju na jesen sljedeće godine.

Prijedlog lidera Republikanske partije o zamijeni sistema zdravstvene zaštite koji je uveo Obama prošle nedjelje je doživio neuspijeh pošto je povučen iz procedure u Kongresu zbog manjka podrške među republikancima s krajnje desnice.

Tramp je u predizbornoj kampanji obećao da će odmah ukinuti Obamaker za šta se republikanci zalažu još od uvođenja tog sistema prije sedam godina.

Prijedlog republikanskog vodjstva u Predstavničkom domu naišao je na otpor krajnje desnih kongresmena koji smatraju da je to samo blaža verzija Obamakera, ali i umijerenih republikanca koji veruju da bi previše ljudi ostalo bez zdravstvene zaštite da je predlog usvojen.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar