Трамп запријетио

Амерички председник Доналд Трамп запријетио је данас посланицима своје Републиканске партије који су спријечили усвајање закона о новом систему здравствене заштите.

Свијет 30.03.2017 | 21:05
Трамп запријетио
На мети Трампа су екстремно десни посланици Представничког дома окупљени у Фридом кокусу који су се противили републиканском приједлогу за замијену система здравствене заштите, наводећи да је то само блажа верзија система који је прије седам година увео тадашњи предсједник Барак Обама.

"Фридом кокус ће угрозити читав републикански план ако се не прикључе тиму и то брзо. Морамо се борити против њих и демократа 2018", навео је Трамп на Тwитеру мислећи на изборе за Представнички дом који се одржавају на јесен сљедеће године.

Приједлог лидера Републиканске партије о замијени система здравствене заштите који је увео Обама прошле недјеље је доживио неуспијех пошто је повучен из процедуре у Конгресу због мањка подршке међу републиканцима с крајње деснице.

Трамп је у предизборној кампањи обећао да ће одмах укинути Обамакер за шта се републиканци залажу још од увођења тог система прије седам година.

Приједлог републиканског водјства у Представничком дому наишао је на отпор крајње десних конгресмена који сматрају да је то само блажа верзија Обамакера, али и умијерених републиканца који верују да би превише људи остало без здравствене заштите да је предлог усвојен.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар