Srbin je kapiten Sautemptona!

Goran Babić predvodi selekciju Svetaca do 14 godina!

Fudbal 01.04.2017 | 16:30
Srbin je kapiten Sautemptona!
Danas Dušan Tadić, a sutra već Goran Babić. Seniorski tim Sautemptona počiva na kvalitetima kreativnog momka iz Bačke Topole i trenutno najboljeg igrača Srbije.

A kako se stvari odvijaju navijači Svetaca će i u bliskoj budućnosti imari razloga da aplaudiraju momku sa ovog podneblja. Momak rođen 2003. godine Goran Babić trenutno je kapiten Sautemptona u svojoj generaciji.

U razgovoru za portal sportifico.rs njegov otac Željko objasnio je koliko energije i sredstava ulaže Sautempton kako bi od mladog Srbina napravio ekstraklasu.

 „Iako ne prati fudbal i ne razume se preterano, Goranova sestra njegov je najvatreniji navijač i s vremena na vreme putuje u Sautempton na utakmice kako bi mu dala podršku, dok je cela porodica maksimalno podređena njegovoj karijeri. Tako uspevamo da njegov život učinimo normalnim i da ga ne ponese uspeh, već da čvrsto stoji obema nogama na zemlji“, poručio je Babić senior.

Roditelji ga utorkom voze na trening u Akademiju koja je udaljena sat i po vremena od Londona. Tamo posle treninga ostaje u lokalnoj porodici, takozvanoj „host family“, gde spava i večera. Ujutru klupskim vozilom ide nazad u Akademiju na celodnevni školski program i treninge, a uveče se vraća nazad svojoj kući u London.

„U Akademiji vode računa o svemu, od odnosa sa medijima do sportskog psihologa, nutricioniste, individualnih treninga i škole. Goran sladoled voli više od svega, ali u stanju je da stoji ispred frižidera sa sladoledom i da ga ne kupi jer je svestan kako će se to odraziti na njegov učinak na terenu, energiju koju poseduje ili na san“, dodaje Goranov otac.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar