"Lopovi"!

Ne stišava se bura u Italiji posle utakmice Juventus - Milan.

Fudbal 15.03.2017 | 12:30
"Lopovi"!
"Ladri".

Ova uvreda, koja na italijanskom znači "lopovi", ostala je ispisana u hodniku ispred svlačionica na "Juventus areni" po završetku spornog derbija italijanskog fudbala između Juventusa i Milana.

"Bjankoneri" su savladali velikog rivala u petak uveče golom sa penala u 96. minutu, nakon što je sudija Davide Masa odlučio da krajnje diskutabilno igranje rukom Andree De Šilja kazni najstrožom kaznom u korist Juvea, koji tu šansu nije propustio – 2:1.

Momentalno, došlo je do problema, guranja, uvreda i pretnji na terenu, a najdrastičnije zbog toga mogao bi da bude kažnjen srčani napadač "rosonera", Karlos Baka, koje očekuju dve utakmice neigranja.

Međutim, ono što četiri dana posle utakmice puni stranice italijanske štampe su posledice besa igrača Milana i dalje vidljive na stadionu u Torinu.

Vodeći listovi pišu da su na zidovima koji nisu od betona (panoi, pregrade, itd) vidljivi udarci pesnicama, da su polomljene stolice u gostujućoj svlačionici, ali da domaćina posebno peče natpis koji je tek kasnije prepoznat u delu stadiona na kojem su prkosno istaknute titule iz sezona 2004-05 i 2005-06.

Italijanski sud nakon "Kalčopoli" skandala oduzeo je Juventusu ova dva "skudeta", prvi je ostao nedodeljen, a drugi kasnije pripao Interu, međutim navijači "Stare dame" odbijaju da priznaju ovu odluku i računaju da klub ima 34 titule. Tako se, otprilike, ponaša i Juventus, koji koristi svaku priliku da istakne svoju računicu…

Upravo na mestu gde su oslikani sporni trofeji i generacije koje su ih osvojile, neko je napisao:

"LOPOVI".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar