Ispadi u sudnici, napad na Mektića

Pred prvostepenom disciplinskom komisijom Viskog sudskog i tužilačkog savjeta danas je nastavljen glavni pretres protiv suspendovanog glavnog tužioca BiH Gorana Salihovića. roces je ponovo bio zatvoren za javnost na šta je Salihović burno reagovao a obrušio se i na ministra bezbjednosti Dragana Mektića.

Bosna i Hercegovina 06.03.2017 | 19:11
Ispadi u sudnici, napad na Mektića
Disciplinaska komisija Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH saslušala je suspendovanog glavnog tužioca BiH Gorana Salihovića i svjedoke,članove njegovog kabineta Emila Pinkasa i Hasana Pleha.

Salihović je osumnjičen da je Pinkasu i Plehu dodjeljivao vođenje istraga i saslušavanje svjedoka u postupcima iako nisu tužioci. Saslušanja su bila zatvorena za javnost što je vidno iznerviralo Salihovića jer, kako kaže,on nema šta da krije, a javnost treba da vidi i zna kako se protiv njega vodi montiran proces.

,,Ne može ovako. Ovo je inkvizicija. Ovo se nije radilo ni u komunizmu. Neću ovako da radim. Dajte mi otkaz, dajte mi sto godina zatvora, ali ovako ne može'',urlao je Salihović na predsjednika diciplinske komisije Mahmuta Švraku kada je novinarima rečeno da napuste sudnicu.

Salihović je najavio da će tužiti ministra bezbjednosti Dragana Mektića. 

,Mektić je bolestan čovjek koji iznosi laži, neistine, klevete i uvrede. On ruši sistem, a krenuo je od tužilaštva. On vrijeđa sve redom od Izetbegovića do Dodika'',optužuje Salihović i traži da Viski sudski i tužilački savjet zaštiti tužioce i sudije od Mektićevih napada koji su,kako smatra,prešli svaku granicu.

Mektić odgovara da ne želi da polemiše sa Salihovićem koji je, po njemu, nečastan čovjek. Smatra da se Salihović greškom i nemarom Visokog sudskog i tužilačkog savjeta našao na poziciji glavnog tužioca te da je šteta što ranije nije raskrinkan jer je uništio institciju na čijem je čelu bio.

Podsjeća da se protiv Salihovića osim disciplinskog postupka vodi i krivična istraga u Tužilaštvu BiH, te se nada da će on biti adekvatno sankcionisan. Na Salihovićevu tvrdnju da je bolestan, Mektić odgovara da odavno nije bio kod doktora ali može sa sigurnošću da tvrdi da je Salihović zdrav.

,,On je potpuno zdrav i razuman i sve ove zloupotrebe i nesavjestan rad za koji se tereti počinio je u punom umišljaju i pri zdravmo razumu. Bio je motivisan isključivo matrijalnim koristoljbljem'',kaže Mektić i dodaje da je Salihović konačno shvatio da nije nedodirljiv te da će morati platiti za sve što je uradio mimo zakona.

,,Javnost još nije upoznata sa čime se sve bavio Salihović. Konačan sud o Salihoviću daće pravosudne institucije BiH, a javnost će suditi i o Salihoviću i o meni'',zaključuje ministar bezbjednosti Dragan Mektić.

BN televizija

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

uh

06.03.2017 18:15

NEK zove Baju da ga brani ????

ODGOVORITE
Name

Re

06.03.2017 21:34

Laki je malo nervozan pa ga prebacuje. Mekticu samo napred. Uz tebe su svi .

Name

predo

06.03.2017 18:17

Ovaj "poštenjačina" dok je bio na funkciji je u svoj bazen dopremao slanu vodu iz tetime da bi se osjećao kao na moru,Mektiću samo ih deri.

ODGOVORITE
Name

Dijagnoza

06.03.2017 18:42

Sad mu Mekta soli rep..

Name

Re

06.03.2017 21:38

Jos mu kucu cuvaju specijalne jedinice koje narod placa. Po 5 cuvara koji rade u tri smjene . 24h dnevno se njegova kuca cuva.

Name

Svedok

07.03.2017 16:38

Smece od tuzioca i od covjeka malo mu plata od 5000 km pa jos i mito i korupcija trpaj ga odma u zatvor odmah momentalno.

Name

SAD ili nikad

06.03.2017 18:18

To Mektiću, dosta ih je !

ODGOVORITE
Name

SB

06.03.2017 18:37

A nije bio inkvizicija dok je on bio glavni tuzioc...

ODGOVORITE
Name

elda

06.03.2017 18:38

Bravo Mekticu care.

ODGOVORITE
Name

Posmatrač

06.03.2017 18:38

Kako je ljut i nervozan Salihović, a kako je bio miran i staložen kad je predmete držao u ladicama.

ODGOVORITE
Name

Dzoo

06.03.2017 18:48

Sta mislite zasto trazi javno rociste. Nesto smrdi nekog ce ocerati da kopa kompir.

ODGOVORITE
Name

Re

07.03.2017 06:33

Trazi javnost da udari politicki da je to obracun srba sa bosnjacima i slicno. Koliko bi mu zatucanog i ludog naroda povjetovalo isto kao i Baji u RS. Eto to je igranka.

Name

Salih uzeo pare i jos prijeti

06.03.2017 19:17

Salih uzeo pare od krimosa,sakrio dokaze, cinio sve da propadnu istrage i sad on nekom prijeti. Lupeža treba na Goli Otok doživotno osuditi. Uzeo je od svih kradljivaca pare da im se ne sudi. Ovo sto on prica je bruka za sve nas,kad najgori od nas drzi pridike.

ODGOVORITE
Name

Jadnik iz rova

06.03.2017 20:51

Mektiću, Bog ti zdravlje dao. Samo pucaj, redom jednog po jednog. Bagru u zatvore. Novac neka vrate iz stranih banaka. Sve oduzeti i platiti liječenje nezaposlenim borcima. Samo naprijed i zovi nas sposobne veterane ako ti možemo pomoći.

ODGOVORITE
Name

pamet

06.03.2017 21:18

Pametan je on i svi koji su na račun naroda stekli bogatstvo,naravno nepametni smo mi to smo mislili da se pravi država.U pravu je Salihović sve nas koji smo bili u prilici a nismo se bogatili na krvi i znoju treba na pregled.

ODGOVORITE
Name

Tenis

06.03.2017 21:20

Gosp.Mekticu sta je sa kriminalcima iz UIO koji su dosli nakon Causevica,kad ce oni odgovarati i kad ce se njihove prijave izvaditi iz ladica.Kad ce odgovarati samozvani i dozivotni predsjednik sindikata UIO za pronevjeru od cca 200.000,00 km.Potrcka i dupelizca pokriva direktor iz samo njemu poznatih razloga isto kao sto je i prije pokrivao zamjenika ovog dupelizca koji je napustio UIO.Za sve se ovo zna,samo sto uposleni sute iz straha.

ODGOVORITE