Geceova dijagnoza - metabolički poremećaj! Prekida karijeru...

Da li ga čeka sudbina Sebastijana Dajslera?!

Fudbal 01.03.2017 | 08:30
Geceova dijagnoza - metabolički poremećaj! Prekida karijeru...
Nešto se čudno dešava sa Mariom Geceom, a danas smo dobili i konkretnu informaciju. Nekadašnji reprezentativac Nemačke primoran je da obustavi sve fudbalske aktivnosti na neodređeno vreme zbog „metaboličkog poremećaja“.

Samo 11 nastupa člana zlatne šampionske generacije Pancera sa Svetskog prvenstva u Brazilu 2014. ove sezone, po povratku iz Bajerna, bili su alarm sam po sebi. Nije Gece bio pošteđen ni cštrih kritika javnosti, ali posle objavljenih lekarskih nalaza utisak je da one nikako nisu bile na mestu.

Milioneri su se oglasili zvaničnim saopštenjem posle najnovijih saznanja.

„Borusija će morati u narednom periodu da igra bez Marija Gecea. Član šampionske generacije sa Svetskog prvenstva mesecima se muči sa povredom mišića, što je bio povod da lekarski tim prouči razloge ove pojave. Analizom je utvrđeno da se radi o metaboličkom poremećaju, zbog kojeg je neophodno da Gece odmah prekine sa treninzima i fudbalskim aktivnostima“, saopštili su sa Vestfalena.

Mario Gece se nada skorijem povratku na teren.

„Svakodnevno sam podvrgnut terapijama i učiniću sve da se što pre vratim u trenažni proces“, poručio je kratko Gece.

Vezistu Dortmunda podržao je i sportski direktor Milionera Mihael Cork.

„Drago nam je što bar znamo šta je uzrok problema koje Mario ima i ubeđeni smo da će se vremenom njegove majstorske karakteristike ponovo vratiti. Ceo Dortmund je uz njega u ovim trenucima“, poručio je Cork.

Ipak, videćemo šta će dalje biti sa Super Marijom. Mnoge je njegov slučaj na prvu loptu podsetio na Sebastijana Dajslera koji je svojevremeno takođe kao najbolji igrač Herte prešao u Bajern, a onda posle pet godina i brojnih povreda kolena u Minhenu naprasno okončao karijeru u 26. godini, nakon što je zapao u depresiju.

Bila bi stvarno šteta da Gece krene istim stopama…

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images)

Komentari / 0

Ostavite komentar