Napulj: Masovno bježanje s posla

Gotovo stotinu lekara i medicinskih radnika u jednoj bolnici u Napulju privedeno je zbog sistematskog bežanja s posla. Mnogima od njih određen kućni pritvor.

Svijet 25.02.2017 | 09:35
Napulj: Masovno bježanje s posla
Uigran sistem izbegavanja radne obaveze otkriven je posle dvogodišnje istrage o masovnom odsustvu s posla u napuljskoj bolnici "Loreto Mare".

Policija je analizom video-materijala sa postavljenih skrivenih kamera uspela da prikupi dokaze na osnovu kojih je 55 specijalista, neurologa, radiologa, ginekologa, tehničara i administrativnih radnika stavljeno u kućni pritvor.

Kod dva socijalna radnika pronađeno je 20 kartica za zaposlene. Socijalni radnici su kartice koristili da na ulazu u bolnicu otkucaju odsutne kolege, koje su za to vreme obavljale privatne poslove.

Tako je otkriveno da je, dok je zvanično bio na poslu, jedan doktor igrao tenis, dok je supervizor registra zaposlenih tokom radnog vremena u bolnici - radio kao kuvar u obližnjem hostelu. Pod istragom su 94 medicinska radnika.

Izvor: RTS

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Nije to ništa

25.02.2017 10:58

Kod nas u bolnicama da 11 možda nekog i nađeš. Poslije toga dežurnog ganjaju telefonom po gradu.

ODGOVORITE
Name

Marija

25.02.2017 12:43

A kod nas kad odu da obavljaju privatne poslove ili spavaju pa ih sestra nasmije da probudi, kažu "u kućnoj posjeti je".