Markezov rebus – Honda je proizvela zagonetnu mašinu...

Novi matocikl aktuelnog šampiona je skoro idealan, pa Markez ne ume da postavi prave ciljeve timu Repsol Honde.

Ostali sportovi 12.02.2017 | 21:45
Markezov rebus – Honda je proizvela zagonetnu mašinu...
Sve se vrti oko prvog testa na Sepangu. Mark Markez je danas dao svoj konačan stav o Repsol Hondinom projektu novog motocikla kome je po njemu potrebno dodatno razumevanje kako bi se unapredile skoro pa odlične vozne karakteristike.

“Prošle godine u isto vreme smo bili daleko od najboljih, pa sam se borio za poboljšanja. Malezija je posebna staza. Sada situacija ni izbliza nije ista”, rekao je Mark Markez, da bi zatim dodao da u ovom trenutku ne može jasno da odredi šta je potrebno da naredi tehničarima i inženjerima kako bi nova Repsol Hondina zver bila savršena.

“Testirao sam dva potpuno različita koncepta motocikla u uzastopnom režimu. Sa mašinom smo po svim parametrima skoro na granici idealnog, pa je teško razumeti u kom pravcu treba da teče razvoj. Sigurno je jedino da motor ima izvanredan obrtni moment, ali i tu ima prostora za poboljšanje. Glavno pitanje je kojim putem ići dalje”, zaključio je Mark Markez od koga Repsol Honda pred test na Filip Ajlendu očekuje konkretan domaći zadatak.

Zaključak sa velikim znakom uzvika bi bio da ni sam Španac ne zna šta fali i gde tim treba da pritegne, a gde da otpusti zavrtanj za stabilan a brz motocikl. Repsol Honda je sudeći po tome postavila rebus šampionu koji novim motociklom treba da krene u odbranu titule.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar