Izgorio 'mercedes' reprezentativca BiH

Automobil koji je jutros u 4. 30 časova izgorio u naselju Dobrinja, u opštini Novo Sarajevo, vlasništvo je Adnana Manke, reprezentativca BiH u sjedećoj odbojci.

Bosna i Hercegovina 10.02.2017 | 14:43
Izgorio 'mercedes' reprezentativca BiH
Prema nezvaničnim informacijama federalnih medija, "mercedes" je zapaljen namjerno.

Sumnja se da su ga za sada nepoznata lica pokušala ukrasti, a kada nisu u tome uspjela odlučila su ga zapaliti, pišu federalni mediji.

Iako se prvobitno sumnjalo da su se zapalile instalacije na automobilu, nakon uviđaja je utvrđeno da su one ispravne, te da nisu uzrok požara, javlja "Avaz".

Manko je rekao za federalne medije da je u požaru u potpunosti izgorio motor automobila i da su komšije uspjele ugasiti vatru prije dolaska policajaca, ali je automobil uništen.

U požaru koji je izbio sinoć u 20.00 časova na automobilu "smart", koji je bio parkiran u ulici Grbavička, opština Novo Sarajevo, nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilu pričinjena materijalna šteta, potvrđeno je za federalne medije iz Dežurnog operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Federalni mediji pišu da je na lice mjesta upućena policijska patrola, te pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo, koji su brzo lokalizovali požar. Za sada nije poznat uzrok izbijanja požara.

U Dežurnom operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo kažu da će danas biti obavljen uviđaj, kada će na teren izaći i vještak protivpožarne zaštite.

Federalni mediji saznaju da je požar izbio na prednjem dijelu vozila.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Tako

10.02.2017 14:33

Je to u velikom gradu.Mafija hara,a policija čuva političare.

ODGOVORITE
Name

Džalalabad

10.02.2017 16:44

Stanje redovno. Narode ne izlazite na ulice.

ODGOVORITE