Izetbegović tražio isključenje Šepića iz SDA

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović tražio je na posljednjoj sjednici stranačkog Predsjedništva isključenje Senada Šepića iz stranke, prenosi "Dnevni avaz".

Bosna i Hercegovina 01.02.2017 | 09:45
Izetbegović tražio isključenje Šepića iz SDA
Prema tvrdnjama izvora iz vrha SDA, glasanje o Šepićevom isključenju je ustvari bio jedini prijedlog koji je Izetbegović stavio na glasanje na nedavnoj sjednici rukovodstva stranke. Međutim, Izetbegovićev prijedlog dobio je podršku samo pet članova Predsjedništva SDA, koje ima 30 članova.

Prijedlog predsjednika SDA podržali su Asim Kamber, Salko Zildžić, Fikret Prevljak, Senija Bubić i Mirsad Kukić.

Nakon što je vidio da njegov prijedlog za isključenje Šepića iz SDA nema podršku većine, Izetbegović to pitanje nije više potencirao, niti komentarisao, a naknadno su uslijedili zaključci o stavljanju van snage odluke o sankcijama protiv Senada Šepića i Sadika Ahmetovića, uz obavezu da se ubuduće obustavi javna polemika i da "četvorka" podrži jedinstvo SDA i rad Kluba SDA u parlamentu BiH.

Prema istom izvoru, ni nakon ovih zaključaka Šepić se neće vratiti u Klub SDA u Predstavničkom domu parlamenta BiH, koji je nedavno napustio.

Agencije

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Deki

01.02.2017 09:00

Tipično za naše prostore...Svi koji su sposobni su "doživotnim uhljebima" prijetnja i njih treba eliminisati, bar iz stranke... onaj ko je nekada slušao ovog Šepića zna o čemu pričam, a o Riđobradom je već davno sve rečeno

ODGOVORITE
Name

kod nas u BIH

01.02.2017 10:41

Su svim skolovanim ljudima,neskoiovani sefovi ili vodje sto je interesantno i ako i jedan od tih pemetnih ljudi pocne misliti drugacije i predlozi nesto bolje i ne bude dobar poslusnik,odmah je izdajnik stranke i treba ga izbaciti.Svaka vladajuca stranka je isto smece po tome principu.

ODGOVORITE
Name

He he

01.02.2017 11:34

Ovaj Sepic ce unistiti Izetbegovica. Ustvari vec ga je unistio.

ODGOVORITE
Name

Podrska

01.02.2017 21:45

Bakir vise nema podrsku u SDA .Sepic je taj koji se ne boji Izmetbegovica a Izmetbegovic se boji Sepica ..

ODGOVORITE