Najbolje zimsko pojačanje je...?!

"BBC Sport" ponudio je svojoj publici da bira između 10 fudbalera koji su za klubove Premijer lige potpisivali u januarskom prelaznom roku.

Fudbal 01.02.2017 | 23:00
Najbolje zimsko pojačanje je...?!
Urugvajac Luis Suarez, koji je januara 2011. prešao iz Ajaksa u Liverpul za 22,8 miliona funti, najbolje je pojačanje nekog premijerligaškog kluba sa zimske fudbalske "pijace" po mišljenju navijača.

Publika britanskog "BBC Sporta" na raznim platformama je glasala među 10 ponuđenih fudbalera, a Suareza je kao prvog "pika" označilo čak 61 odsto učesnika ankete.

Sjajni napadač u trenutku potpisivanja ugovora je bio najskuplji u istoriji kluba sa Enfilda, ali je samo nekoliko sati kasnije to postao Endi Kerol, koji je iz Njukasla doveden za 35 miliona funti i na terenu je imao daleko manji učinak od Suareza.

On ne samo da je na 133 utakmice u crvenom dresu dao 82 gola (umalo donevši i godinama čekanu titulu), već je leta 2014. napunio klupsku kasu, prilikom prelaska u Barselonu za 75 miliona funti.

Drugo mesto u anketi "BBC Sporta" ubedljivo je pripalo Nemanji Vidiću, čiji transfer iz moskovskog Spartaka u Mančester junajted je dobio 26 odsto glasova.

Trećeplasirani Patris Evra, koji je na Old Traford takođe stigao januara 2006, ali iz Monaka, daleko je zaostao sa samo tri odsto glasova, dok ostali praktično nisu zavredili pominjanje.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar