Video - EL: Mitrovićevo zakucavanje potez kola! Kuzmić u petorci kola!

Zakucavanje košarkaša Crvene zvezde Luke Mitrovića proglašeno je za najbolji potez 20. kola Evrolige. Centar Crvene zvezde Ognjen Kuzmić našao se u najboljoj petorci 20. kola Evrolige u izboru specijalizovanog košarkaškog sajta Eurohoops.

Košarka 28.01.2017 | 15:15
Video - EL: Mitrovićevo zakucavanje potez kola! Kuzmić u petorci kola!
Crvena zvezda savladala je Panatinaikos 72:66 u dvorani "Aleksandar Nikolić" i upisala sedmu pobedu u nizu u elitnom evropskom takmičenju.

Posle ukradene lopte Dženkinsa, usledila je blokada protivničkog, igrača, loptu je uzeo Jović, iz drugog plana stigao je Mitrović i zakucao posle dodavanja srpskog plejmejkera.

Na petom mestu našla se i asistencija Miroslava Raduljice i Zorana Dragića na meču Armanija i Real Madrida.

Crvena zvezda na sedmom nebu, Dejan Radonjić kao najozbiljniji kandidat za nagradu „Aleksandar Gomeljski“ i Luka Mitrović sa monstruoznim NBA zakucavanjem... To su detalji koji su obeležili kolo za nama u Evroligi!

Kao i uvek kada se spusti zavesa na jedno kolo elitnog klupskog takmičenja na Starom kontinentu, pojavi se video klip gde su sublimirani svi najbolji potezi koji su ostavili najjači utisak. I obično se na njoj nađu i srpski košarkaši. 

Ovog puta tu su Miroslav Raduljica i Luka Mitrović. Srpski centar iz redova milanske Olimpije poznat je kao neko ko voli da asistira, a Zoranu Dragiću je protiv Reala prosledio asistenciju „a la Teo“. Iz prvog kontakta, iza leđa. Ovim potezom Raduljica je zauzeo peto mesto. 

Kapiten Crvene zvezde našao se na vrhu posle spektakularnog zakucavanja kojim je tribine dvorane Aleksandar Nikolić bacio u trans u meču protiv Panatinaikosa. Šlag na tortu sedme uzastopne pobede u Evroligi i injekcija samopouzdanja za nastavak sezone.

Najboljih 10 poteza 20. kola Evrolige:



Centar Crvene zvezde Ognjen Kuzmić našao se u najboljoj petorci 20. kola Evrolige u izboru specijalizovanog košarkaškog sajta Eurohoops.

Kuzmić je u sedmoj uzastopnoj pobedi Crvene zvezde u Evroligi protiv Panatinaikosa, svog bivšeg kluba, učestvovao sa 10 poena (4/6 za dva, 2/3 slobodna bacanja) i čak 14 skokova.

Pored njega u idealnom timu prethodne runde našli su se plej Baskonije Šejn Larkin, najkorisniji košarkaš kola, Serhio Ljulj (Real Madrid), Jan Veseli (Fenerbahče) i Kem Birč (Olimpijakos).

Za najboljeg trenera drugo kolo u nizu proglašen je Šarunas Jasikevičijus, čiji je Žalgiris slavio u Istanbulu protiv Darušafake 69:66.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar