Video: Markez na „hondi“ jezdi po ski stazi...

Zubato alpsko sunce i točkovi s ekserima, dekor su u kom se GP šampion oprobao u neobičnoj ulozi.

Ostali sportovi 21.01.2017 | 09:15
Video: Markez na „hondi“ jezdi po ski stazi...
Period između dve Moto GP sezone nije rezervisan samo za testiranja novih motocikala i transfere. To je ujedno i najzgodniji trenutak za ekipne egzibicije i marketinške kampanje u cilju podizanja popularnosti motociklista i timova.

Mark Markez i Repsol Honda su se odlučili za egzibicionizam na Alpima. Motocikl Marka Markeza je posebno doteran za tu priliku! Točkovi su ostali točkovi, ali su zato pneumatici nazubljeni posebnim čeličnim ekserima. Tako je obezbeđena trakcija po vijugavom skijalištu, a Mark Markez je pokazao da i to može. Zaleteo se propisno, i bio je brz.

Sve možda deluje kao čist marketinški posao, ali moramo napomenuti da cela stvar nema puno veze sa kompanijskim promovisanjem. Tim Repsol Honde jednostavno je želeo da pokaže da nema zime za njihove šampionske ambicije u narednoj sezoni. To je u neku ruku i odgovor na režanje Movistar Jamahe i Dukatija. Naime, tim Valentina Rosija iMeverika Vinjalesa tvrdi da u narednoj sezoni ima veoma jake prentenzije na duplu krunu. S druge strane i Horhe Lorenco je ozbiljno naoštren, pa Dukati tvrdi kako trenutno ima najspremniji motocikl.

Što se tiče Marka Markeza, on je sa Alpa poručio da je spreman i za jedne i za druge. Španac ide na odbranu titule, a Repsol Honda veruje  da je cilj itekako ostvariv u nastupajućoj Moto GP sezoni.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar