Benfika prodaje najveću zvijezdu za 50.000.000!

Naravno opet Kinezi kupuju...

Fudbal 16.01.2017 | 20:30
Benfika prodaje najveću zvijezdu za 50.000.000!
Predsednik Benfike Luis Filipe Vijeira je već nekoliko dana u Kini. I nije čovek otišao na odmor već je kao svaki pravi biznismen poslom doputovao na Daleki istok. Tema je Raul Himenez, napadač Benfike, koji bi karijeru mogao da nastavi u najmnogoljudnijoj zemlji sveta.

Ne bi bio prva zvezda evropskog fudbala koja je otišla u tamošnju Superligu ove zime, na kraju krajeva i Mark Klatenburg je nedavno najavio da ne bi rekao izričito ne, pa je vrlo moguće da narednih dana dobijemo još jedan veliki transfer.

U pratnji predsednika Benfike je i čovek od poverenja, superagent Žorž Mendes, bez kojeg nijedan posao na relaciji Kina - Evropa ne može da bude završen dok on ne aminuje. Jednostavno, čovek se dosta pita, a njegove relacije sa bogatim kineskim biznismenima mogle bi da napune džepove čelnika Benfike.

Prema scenariju koji je objavio portugalski Rekord, tamošnji šampion će zaraditi 50.000.000 za prodaju Himeneza i završiće u velikom plusu pošto je pre godinu i po dana kupio Meksikanca 22.000.000 od Atletiko Madrida.

Zasad nije poznato ime kluba koji bi kupio sjajnog fudbalera, ali prema navodima portugalskog lista, biće to jedan od tamošnjih najbogatijih superligaša. I bez obzira što su mnoga mesta u tamošnjim timovima već popunjena strancima (svaki klub može da ima četvoricu), Rekord piše da će se otkazima naći mesto za jednog od najboljih fudbalera Benfike. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar