Šef Rosijevog štaba: Lakše se diše otkako nema Lorenca!

Alesijo Salući, šef Rosijevog VR46 tima kaže da je Vinjales osvežio Jamahu, a Lorenco uneo mir svojim odlaskom.

Ostali sportovi 04.02.2017 | 11:15
Šef Rosijevog štaba: Lakše se diše otkako nema Lorenca!
Dugogodišnji saradnik i prijatelj Valentina Rosija, Alesijo Salući, koga zovu i Ucio izjavio je da se atmosfera u timu Jamahe znatno promenila posle odlaska Horhea Lorenca. On uz to nedvosmisleno potvrđuje da je osveženje u ekipi Valentina Rosija stiglo u likuMeverika Vinjalesa kojim je zadovoljan i sam Vale.

„Atmosfera u timu sada je fantastična! Nakon odlaska Lorenca i dolaska Maverika sve se okrenulo. Vinjales je veoma brz na motoru, pored toga je i  mlad... Jasno, na motociklu treba poraditi jos malo, ali mislim da on ima mnogo potencijala. Videćemo kako će ova promena uticati na Valentina“, rekao je popularni Ucio i dodao kako je Lorenco takođe brz, ali da Vinjales za razliku od sadašnjeg motocikliste Dukatija ima nešto manje iskustva.

„On uvek ima nekoliko brzih krugova, ali videćemo kako će se snalaziti u toku trke. Meverik je 15 godina mlađi od Valea. Možda je sve ovo još uvek preveliki izazov za njega“izjavio je Alesijo Salući i dodao da je sve moguće s obzirom na godine u kojima jeValentino Rosi.

Konkretno, Doktor je najavio da će se penzionisati nakon isteka ugovora 2018. godine, ali Ucio smatra da će do toga doći tek onda kada Rosi to sam odluči, odnosno ponovo dokaže da mu ni u ovim godinama nema ravnog u Moto GP konkurenciji.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar