Parovi koji kuvaju zajedno, ostaju zajedno

Od novca do kvaliteta seksualnog života, postoji mnogo stvari koji određuju uspeh veze, ali da li ste znali da zajedničko kuvanje može učvrstiti vašu vezu?

Zanimljivosti 24.12.2016 | 12:20
Parovi koji kuvaju zajedno, ostaju zajedno
U istraživanju je učestvovalo blizu 1.000 osoba starijih od osamnaest godina, a više od polovine anketiranih osoba dalo je potvrdne odgovore na pitanje o tome kako kuvanje utiče na njihovu vezu.

Skoro svi ispitanici, njh 98 odsto, misle da je komunikacija bitna komponenta svakog braka, a da je zajedničko kuvanje odličan način za podsticanje komunikacije.

Čak 87 odsto ispitanika reklo je da veruje da je kuvanje jedna od najboljih aktivnosti kojima parovi mogu da učvrste svoj odnos.

Ljudi u različitim periodima veze davali su iste odgovore na ovo pitanje. Osamdeset osam odsto ispitanih je u ozbiljnoj vezi, 94 odsto ispitanih je vereno, 89 odsto je u braku, a 84 odsto nikada nisu bili u braku, ali tvrde da kuvanje zajedno poboljšava komunikaciju.

Čak 56 podsto muškaraca i žena reklo je da im je kuvanje terapija, 30 odsto je reklo da je obrok koji su zajedno skuvali bolji od seksa, a četvrtina je priznala kako umećem u kuhinji nastoje da zavedu svog partnera.

Takođe, parovi misle da kuvanjem za partnera pokazujete ljubav prema njemu.

Ipak, ako niste dobar kuvar ne brinite se, jer to ne znači da je vaša veza osuđena na propast. Stručnjaci objašnjavaju da je komunikacija između partnera ključ zajedničkog kuvanja. Prema tome, zagrlite svog partnera i razgovarajte s njim u kuhinji kad god možete.

Izvor: Klix.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar