"Đukanović je tražio da bombardujemo Crnu Goru"

Crnogorci su u „rovovima“ u kampanji za i protiv članstva u NATO. Tek što je komunikacioni tim Saveta za članstvo u Alijansu saopštio da će učenici drugog razreda srednje škole „Bećo Bašić“ iz Murina, Vladimir Fatić i Đorđe Mijović, u Litvaniji predstavljati Crnu Goru na međunarodnom takmičenju Alijanse, odgovorili su žustro protivnici.

Region 21.12.2016 | 20:30
"Đukanović je tražio da bombardujemo Crnu Goru"
Oni upiru prstom na premijera Mila Đukanovića, optužujući ga da je pre 16 godina tražio bombardovanje Crne Gore, pa i varošice Murino u kojoj je poginulo četvoro ljudi. Optužbe se baziraju na filmu Bi-Bi-Sija „Pad Miloševića“.

Izjava bivšeg predsednika SAD Bila Klintona data u filmu u kom se govori o agresiji na SRJ 1999. godine još jednom je potvrdila nečasnu ulogu Mila Đukanovića u tim sudbonosnim danima.

Bil Klinton tvrdi da je Murino bombardovano na zahtev tadašnjeg i sadašnjeg premijera Crne Gore i predsednika DPS Mila Đukanovića.

Po rečima Klintona, trebalo je kazniti „promiloševićeve“ sredine – navodi se u izjavi predsednika nikšićke NVO „Biljarda“ Velimira Erakovića.

U to vreme Đukanović je bio član Vrhovnog saveta odbrane SRJ, koji je u decembru 1998. jednoglasno doneo odluku da se država brani svim sredstvima.

Međutim, u prvim danima bombardovanja Đukanović je otputovao u štab NATO i stavio se na raspolaganje agresorima, kaže Eraković.

On smatra da je to akt veleizdaje, kao i da se, posredstvom navodnih istraživanja javnog mnjenja, manipuliše podrškom učlanjenja Crne Gore u NATO. U tom smislu posebno apostrofira Milovu izjavu da je podrška članstvu za manje od mesec dana porasla čak pet procenata i iznosi 47 odsto.

„Novosti“ su se obratile kabinetu premijera za komentar, ali do zaključenja ovog izdanja, odgovor nije stigao.

Crnogorska vrhuška protiv nacionalnih interesa

– Afera „Depeša“ u Crnoj Gori pokazala je da je NATO put kojim žele da idu političke elite, a ne građanstvo.

Ona je pokazala da vrhuška iz vlasti radi protiv nacionalnih interesa zarad sopstvenog samoodržanja – kaže Ognjen Jovović, predsednik Skupštine Pokreta za neutralnosti.

POGLEDAJTE VIDEO:



Izvor: Novosti

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Гаврило Принцип

21.12.2016 22:51

Мило је издо свој народ, кад тад Мило кад тад....

ODGOVORITE
Name

Cica

22.12.2016 09:23

Hostapleri,bjelosvjetski i on i Klikton.Sotone