"Ђукановић је тражио да бомбардујемо Црну Гору"

Црногорци су у „рововима“ у кампањи за и против чланства у НАТО. Тек што је комуникациони тим Савета за чланство у Алијансу саопштио да ће ученици другог разреда средње школе „Бећо Башић“ из Мурина, Владимир Фатић и Ђорђе Мијовић, у Литванији представљати Црну Гору на међународном такмичењу Алијансе, одговорили су жустро противници.

Регион 21.12.2016 | 20:30
"Ђукановић је тражио да бомбардујемо Црну Гору"
Они упиру прстом на премијера Мила Ђукановића, оптужујући га да је пре 16 година тражио бомбардовање Црне Горе, па и варошице Мурино у којој је погинуло четворо људи. Оптужбе се базирају на филму Би-Би-Сија „Пад Милошевића“.

Изјава бившег председника САД Била Клинтона дата у филму у ком се говори о агресији на СРЈ 1999. године још једном је потврдила нечасну улогу Мила Ђукановића у тим судбоносним данима.

Бил Клинтон тврди да је Мурино бомбардовано на захтев тадашњег и садашњег премијера Црне Горе и председника ДПС Мила Ђукановића.

По речима Клинтона, требало је казнити „промилошевићеве“ средине – наводи се у изјави председника никшићке НВО „Биљарда“ Велимира Ераковића.

У то време Ђукановић је био члан Врховног савета одбране СРЈ, који је у децембру 1998. једногласно донео одлуку да се држава брани свим средствима.

Међутим, у првим данима бомбардовања Ђукановић је отпутовао у штаб НАТО и ставио се на располагање агресорима, каже Ераковић.

Он сматра да је то акт велеиздаје, као и да се, посредством наводних истраживања јавног мњења, манипулише подршком учлањења Црне Горе у НАТО. У том смислу посебно апострофира Милову изјаву да је подршка чланству за мање од месец дана порасла чак пет процената и износи 47 одсто.

„Новости“ су се обратиле кабинету премијера за коментар, али до закључења овог издања, одговор није стигао.

Црногорска врхушка против националних интереса

– Афера „Депеша“ у Црној Гори показала је да је НАТО пут којим желе да иду политичке елите, а не грађанство.

Она је показала да врхушка из власти ради против националних интереса зарад сопственог самоодржања – каже Огњен Јововић, председник Скупштине Покрета за неутралности.

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:



Извор: Новости

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Гаврило Принцип

21.12.2016 22:51

Мило је издо свој народ, кад тад Мило кад тад....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цица

22.12.2016 09:23

Хостаплери,бјелосвјетски и он и Кликтон.Сотоне