Moto GP - Janoneov demarš: Poštujem Dovija, samo nismo drugari!

Dukatijev motociklista vraća milo za drago bivšem timskom kolegi.

Ostali sportovi 23.12.2016 | 20:45
Moto GP - Janoneov demarš: Poštujem Dovija, samo nismo drugari!
Andrea Janone ne veruje šta njegov sada već bivši kolega priča o njemu. On kategorično odbacuje otužbe Andrea Dovicioza prema kojima Janone u toku minule sezone nije imao poštovanja prema njemu. Janone je bez dlake na jeziku sve to sasuo u pero novinaru italijanske Gazete delo sport.

Sve je počelo od vrlo kratke izjave, ali efektne priče koju je Doviciozo plasirao u medije.

„Za mene je važno poštovanje prema ljudima, ali Janone ga nema”, na šta se Andrea Janone nadovezuje vrlo miroljubivim rečima.

„Žao mi je što on tako misli. Mi se poznajemo jako, jako dugo, još od kada se Dovi trkao protiv mog brata. Što se mene tiče, tačno je da ne postoji veliko prijateljstvo između nas, ali poštovanje... Svakako ga veoma poštujem kao osobu i kao vozača, iako je prirodno da na stazi postoji rivalitet među nama“, rekao je Janone i obrazložio odakle teške reči, odnosno šta bi to mogao biti koren razdora među takmičarima.

„Ono što se dogodilo u Argentini nije bilo od pomoći u priči oko našeg odnosa. Možete se izvinjavati hiljadu puta, ali ni to ne pomaže... Mislim da je proveo dve godine uz timskog kolegu kojeg je teško bilo pobediti, isto je tako bilo i za mene“, rekao je čini se veoma iskreno Andrea Janone za Gazeta delo sport.

U svojoj, pa slobodno možemo reći konačnoj ispovesti o protekloj sezoni Andrea Janoneipak izjavljuje kako ima za čim da žali.

„Pauza u drugom delu sezone, to je bila velika šteta i to onda kada je Dukati bio konkurentan. Falili su detalji da se dođe do još neke pobede jer uvek smo bili na granici. Iako sam bio u mogućnosti da se trkam znao sam da bih bio jači na kraju sezone da nije došlo do povrede”, zaključio je Andrea Janone.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar