Video: Mučki, s leđa na sudiju!

Nesrećna Marija je očigledno opasno naljutila argentinskog ragbistu koji je zbog napada na nju kaažnjen sa tri godine zabrane igranja.

Ostali sportovi 17.12.2016 | 14:15
Video: Mučki, s leđa na sudiju!
Napadi na sudiju na ragbi utakmici, bilo od strane navijača, bilo od igrača su veoma, veoma retki. Ragbi je poznat kao džentlmenski sport, pa iako su igrači neverovatni snažni i spremni, obračuni na terenu su izuzetak, nikako pravilo. Ali kada zaborave na džentlmenstvo, ragbisti postaju opake "mašine" od kojih se treba sklanjati, Jer kada nijima "padne klapna", neko će stradati, a bolje da to niste Vi.

Upravo takva situacija dogodila se prošlog vikenda na utakmici iitalijanske lige između Vićence i Padove kada je Argentinac Bruno Andres Doglioli s leđa naleteo, očigledno namerno, na glavnog sudiju (koja je pritom žena) Mariju Batrisu Benvenuti. Nesretna 23-godišnja Italijanka, inače veoma cenjena u ragbi svetu tako da je čak sudila i na letošnjim Olimpijskim igrama u Rio De Žaneiru, ostala je da leži u blatu previjajući se od bolova. Zanimljivo je da je utakmica nastavljena još nekoliko minuta, pre nego što je pomoćni arbitar konačno odreagovao. Marija Betarisa je prevezena u bolnicu i konstatovane su povrede mišića vrata i oštećenje pršljenova.

Zbog ovog napada, Doglioli je kažnjen sa čak tri godine suspenzije od strane njegovog kluba. Šta je nagnalo Argentinca da ovako, mučki s leđa napadne nesretnu Mariju Beatrisu, nije poznato.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar