Osvrt: 83:58 - Zvezda će pamtiti, Makabi neće zaboraviti...!

U večeri u kojoj su deklasirali "Ponos Izraela", crveno-beli ostvarili su najubedljiviju evroligašku pobedu.

Košarka 16.12.2016 | 20:40
Osvrt: 83:58 - Zvezda će pamtiti, Makabi neće zaboraviti...!
Uprkos predviđanjima, kladioničarskim kvotama, stanju na tabeli, ulaganjima i početnim ambicijama...

CRVENA ZVEZDA MTS - MAKABI 83:58!

Ekipa Dejana Radonjića razbila je na svom terenu goste iz Tel Aviva i učinila da grupica navijača "Ponosa Izraela" ostane u šoku, zajedno sa vlasnikom Šimonom Mizrahijem, koji je bez reakcije gledao kako njegov skupo skockan tim pada na kolena.

Razlika je u jednom trenutku "išla" i do maksimalnih "plus 31"!

Šampion Srbije i ABA lige "gazio" je od početka do kraja, kontrolisao svaki segment igre, gađao protivnika gde je najranjiviji i branio svoj koš čvrsto, agresivno na prenosu lopte, na dodavanju - kako rivalu ne odgovara. Od prvog do poslednjeg trenutka crveno-beli bili su tim koji se pita i to im je donelo istorijski trijumf:

Pobeda nad Makabijem najubedljivija je u istoriji učešća Crvene zvezde mts u Evroligi od njenog rastanka sa "FIBA"!

Radonjićev tim savladao je šestostrukog šampiona Evrope ubedljivije nego pre tri godine Lijetuvos Ritas u Litvaniji. Tada je razlika bila "plus 24".

Podatak o rekordu ostaće zapisan, ali to je, ipak, samo detalj na papiru i ni on neće moći da potpuno opiše energiju sa kojom su crveno-beli odigrali ovaj meč, kao ni tačnost sa kojom su ispunjavali Radonjićeve zadatke. I zato je Zvezdin trener u toku poslednjeg minuta prišao svakom od svojih igrača i ponaosob ih pozdravio, kao i članove stručnog štaba.

Upravo tako, timski, crveno-beli su upisali pobedu u kojoj ih ponovo nije "vukao" pojedinac, već kolektiv. Pristup kakav su pokazali u furioznoj partiji protiv Budućnosti, igrači Zvezde su zadržali, preneli ga na veću, evroligašku scenu i na njoj ga izveli maestralno.

Maik Cirbes pružio je najveći otpor svom nekadašnjem timu, ali je to bilo nedovoljno i za egal meč. Pun "Pionir" video je naspram svoje ekipe velike zvezde, kakve su Soni Vims i Endru Gaudlok, i tokom meča pratio sunovrat ideje gostiju da svako na svoj način nosi Makabi do pobede.

Dok je publika slavila i sve glasnija dočekivala kraj utakmice, Stefan Jović je plesao na terenu u taktu pesme navijača i zaista se igrao sa loptom, "izmišljajući" dodavanja kroz noge, u neočekivanim uglovima...

"Mislim da ubedljiviju pobedu nismo ostvarili u Evroligi. Bar nismo da ja znam, a evo treću godinu sam ovde", rekao je "mozak" Zvezdine igre posle meča.

"Iskreno, i mi smo iznenađeni rezultatom, ali kakvu smo odbranu igrali večeras i kakvu smo podršku imali sa tribina, mislim da je on potpuno zaslužen. Ne gledam rezultat, već našu kompletnu igru, u napadu i odbrani i ponavljam - ovo je potpuno zasluženo", dodao je u dahu.

Samopouzdanjem "napumpanim" u Podgorici, crveno-beli su reagovali već na prva vođstva protivnika. Bacali su se po terenu, podizali publiku i nagovestili noć velike pobede. Želja im je bila da se oduže navijačimna za bolne poraze na istom mestu od Žalgirisa i Darušafake.

"Činjenica je da smo ovde prošlu utakmicu u Evroligi izgubili posle onog mučenja protiv Žalgirisa, koje nikome nije prijalo. Sa nekim imperativom smo ušli u meč i sa ciljem da se odužimo svima, bez obzira što je Makabi bio prekoputa nas, jer u Pioniru, sa ovakvom publikom, ko god je prekoputa mora da se pomuči da bi nas dobio. Svaka čast svim igračima, publici koja je bila sa nama", rekao je Jović.

Na konstataciju da je Zvezda timski napravila samo 12 prekršaja i da je Makabi izveo NULA penala, Jović je reagovao sa blagim iznenađenjem.

"Eto, sad slušam to... Makabi ove godine jako specifično igra, igru su bazirali na individualnim akcijama, što u suštini dosta daje prostora odbrani da se koriguje, jer se ne prebacuje lopta sa strane na stranu. Bez obzira što su to fenomenalni igrači, dosta su nam olakšali, smatram da za našu odbranu to nije adekvatna igra. Jako nam je prijalo... Neka odigraju tako i tamo kod kuće", nasmejao se plejmejker.

Kada "ispumpaju" adrenalin i prespavaju noć, košarkaše Zvezde već u petak očekuje novi put, za Skoplje, gde će u subotu igrati protiv MZT-a, u nastavku niza decembarskih "jadranskih" gostovanja, koji će okončati sledećeg vikenda u Zagrebu.

U međuvremenu, naredne nedelje, Radonjićev tim istrčaće na još dva duela sa velikanima. U utorak u Atini, protiv Olimpijakosa, a u četvrtak u Beogradu, protiv Reala, na istom mestu gde je veliki Makabi prošle noći doživeo jedan od bolnijih evroligaških poraza, koji bi brzo mogao da izazove promene u "Ponosu Izraela".

"Da li je ovo bilo jedno od najgorih večeri u istoriji Makabija? Prihvatam taj opis. Lično, radije bih zadržao misli za sebe u ovom trenutku. Teško je bilo šta reći posle ovako teškog poraza", rekao je trener Makabija Remi Hadar.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar