"Salihoviću su otvorena vrata u Hofenhajmu"!

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Sejad Salihović mogao bi ove zime da se vrati u Hofenhajm, gdje je proveo punih devet godina prije odlaska u kineski Guižu Rene.

Fudbal 02.12.2016 | 14:00
"Salihoviću su otvorena vrata u Hofenhajmu"!
Iako je nedavno produžio ugovor sa kineskim drugoligašem, Salihović nema sportskih motiva da igra u Kini, piše list "Bild" i dodaje da član "zmajeva" nikad nije krio privrženost Hofenhajmu, te da u Sinshajmu ima i vlastiti stan.

Tridesetdvogodišnji fudbaler iz BiH sada traži novi izazov u karijeri, pošto se fizički odlično osjeća i zdrav je kao dren.

"Salihović često dolazi, nedavno nas je posjetio u trening centru. Nekad dođe sa porodicom, a nekad i sam da popijemo kafu. Često dolazi i na stadion", rekao je menadžer Hofenhajma Aleks Roze pomenutom njemačkom listu.

Prema njegovim riječima, Salihović ne može u januarskom prelaznom roku da pojača odbranu jer je klub popunjen na defanzivnim pozicijama.

"Za Salihovića su ovdje sva vrata uvijek otvorena. Takođe, i kad okonča igračku karijeru. Sada je njegov povratak u tim malo vjerovatan jer nemam problema u posljednjoj liniji. Ali, mogao bih da ga stavim u napad", dodao je sportski operativac bundesligaša.

Hofenhajm je inače na šestom mjestu na tabeli sa 22 osvojena boda, osam manje od lidera Bundeslige Lajpciga.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar