Vladi Srbije ima 221 vršioca dužnosti

Status vršioca dužnosti (v.d) ima 221 državnih službenika, a samo u poslednjih mesec dana Vlada Srbije je imenovala više od 60 vršilaca dužnosti ili im produžila privremeni mandate, pišu današnje "Večernje novosti".

Srbija 28.11.2016 | 11:54
Vladi Srbije ima 221 vršioca dužnosti
Kako navodi list, taj trend će se nastaviti, jer mnogim državnim službenicima do kraja godine ističe zakonski rok od devet meseci koliko mogu da budu u tom statusu.

Dodaje se i da je prema podacima dobijenim od vladine Službe za upravljanje kadrovima (SUK), od početka godine do danas oglašeno ukupno 49 internih i javnih konkursa, od čega je okončano 12, a Vlada je na položaje postavila samo dva čoveka.

U "vakumu" kako pišu Novosti, nalaze se direktori kancelarija za EU i Kosovo i Metohiju Ksenija Milenković i Marko Ðurić kome je v.d. status u septembru produžen na još tri meseca, a konkurs za tu poziciju nije raspisan, dok je za mesto direktora kancelarije EU konkurs raspisan još u septembru 2015.

I šefovi kancelarija za saradnju sa civilnim društvom i ljudska i manjinska prava Žarko Stepanović i Suzana Paunović su u vakumu, a i direktorka Avio-službe Aneta Bulatović i na desetine pomoćnika ministara u skoro svim resorima su u v.d. status.

U privremenom status od šest meseci je i bivši ministar privrede, Željko Sertić koji je nedavno imenovan za direktora Razvojne agencije Srbije (RAS).

Izvor: Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar