Влади Србије има 221 вршиоца дужности

Статус вршиоца дужности (в.д) има 221 државних службеника, а само у последњих месец дана Влада Србије је именовала више од 60 вршилаца дужности или им продужила привремени мандате, пишу данашње "Вечерње новости".

Србија 28.11.2016 | 11:54
Влади Србије има 221 вршиоца дужности
Како наводи лист, тај тренд ће се наставити, јер многим државним службеницима до краја године истиче законски рок од девет месеци колико могу да буду у том статусу.

Додаје се и да је према подацима добијеним од владине Службе за управљање кадровима (СУК), од почетка године до данас оглашено укупно 49 интерних и јавних конкурса, од чега је окончано 12, а Влада је на положаје поставила само два човека.

У "вакуму" како пишу Новости, налазе се директори канцеларија за ЕУ и Косово и Метохију Ксенија Миленковић и Марко Ðурић коме је в.д. статус у септембру продужен на још три месеца, а конкурс за ту позицију није расписан, док је за место директора канцеларије ЕУ конкурс расписан још у септембру 2015.

И шефови канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом и људска и мањинска права Жарко Степановић и Сузана Пауновић су у вакуму, а и директорка Авио-службе Анета Булатовић и на десетине помоћника министара у скоро свим ресорима су у в.д. статус.

У привременом статус од шест месеци је и бивши министар привреде, Жељко Сертић који је недавно именован за директора Развојне агенције Србије (РАС).

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар