Muslin: Zasad je odlično, ali daleko smo još od Rusije...

Selektor Srbije zadovoljan rezultatom, zalaganjem, igrom i atmosferom u reprezentaciji, ali ističe da "orlove" čeka još mnogo posla u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Fudbal 22.11.2016 | 13:30
Muslin: Zasad je odlično, ali daleko smo još od Rusije...
Fudbalska reprezentacija Srbije prvi ciklus kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. okončala je bez poraza. "Orlovi" su sa novim selektorom na čelu, Slavoljubom Muslinom, odigrali četiri meča od oktobra i ostvarili dve pobede (protiv Moldavije 3:0 i Austrije 3:2) i dva remija (sa Republikom Irskom 2:2 i Velsom 1:1).

Pred nastavak kvalifikacija, u martu 2017, Srbija u grupi D zauzima drugo mesto sa osam bodova, dva manje od vodeće Republike Irske.

Selektor Srbije zadovoljan je ostvarenim učinkom.

"Svakako je ostvareni rezultat sastisfakcija za naš rad, a opet imajući u vidu odakle smo krenuli, nije bio uzaludan. Najpre uspeli smo da povratimo veru u nacionalni tim i da napravimo odličnu atmosferu. Najvažnije je ipak da Srbija postiže željene, i na osnovu postojećih igračkih kapaciteta, očekivane rezultate", izjavio je u intervjuu za "Politiku" Slavoljub Muslin.

Ipak, on tvrdi da je do Rusije još dalek put.

"Ova naša današnja situacija, bar što se tiče pogleda na tabeli i igre, je dobra. Ono što su igrači uspeli da urade je zaista besprekorno. Ali daleko smo još od Rusije", napomenuo je selektor Srbije.

On je rekao da je rezultat posledica dobre atmosfere koja je stvorena, a u kojoj je svaki pojedinac pružio maksimum.

"Kada sam preuzeo reprezentaciju znao sam odakle da krenem. Napravili smo jasan kodeks ponašanja. Moj tim saradnika sa igračima je uspostavio pošten odnos koji je podrazumevao puno poverenje. Svakom pojedincu sam odmah na početku rekao da ako mu nešto ne odgovara nije u obavezi da igra za nacionalni tim. Jer, kao što znamo, svako od njih pare zarađuje u klubu, a igranje za reprezentaciju je, verujem, čast za svakog fudbalera", napomenuo je Muslin.

Muslin nije mogao konkretno da odgovori ko je favorit u grupi D da kvalifikacije završi na prvom mestu.

"Svi kandidati su blizu tog cilja. A do kraja kvalifikacija očekujem zanimljivu borbu. Primera radi Austrija je u poslednje tri utakmice osvojila samo tri boda, dakle dva meča mogu u dobroj meri da sve preokrenu nabolje ili obrnuto. Možda će baš utakmica Irska – Srbija u oktobru sledeće godine odlučivati o pobedniku naše grupe".

Selektor Srbije osvrnuo se i na uspeh mlade reprezentacije koja je izborila plasman na Evropsko prvenstvo. Istakao je da su napravili veliki posao.

"Kada pogledam kakav nam je domaći fudbal, klubovi, uspeh mladih uopšte ne treba potceniti. Pritisak koji imaju naši igrači moraju da znaju da nose. Sa kolegom Tomislavom Sivićem imam odličnu saradnju, jer svi smo na istom zadatku. Svaki uspeh bilo koje reprezentativne selekcije diže rejting Srbije u međunarodnim sportskim okvirima", rekao je Muslin.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar