Муслин: Засад је одлично, али далеко смо још од Русије...

Селектор Србије задовољан резултатом, залагањем, игром и атмосфером у репрезентацији, али истиче да "орлове" чека још много посла у квалификацијама за Светско првенство 2018. године.

Фудбал 22.11.2016 | 13:30
Муслин: Засад је одлично, али далеко смо још од Русије...
Фудбалска репрезентација Србије први циклус квалификација за Светско првенство у Русији 2018. окончала је без пораза. "Орлови" су са новим селектором на челу, Славољубом Муслином, одиграли четири меча од октобра и остварили две победе (против Молдавије 3:0 и Аустрије 3:2) и два ремија (са Републиком Ирском 2:2 и Велсом 1:1).

Пред наставак квалификација, у марту 2017, Србија у групи Д заузима друго место са осам бодова, два мање од водеће Републике Ирске.

Селектор Србије задовољан је оствареним учинком.

"Свакако је остварени резултат састисфакција за наш рад, а опет имајући у виду одакле смо кренули, није био узалудан. Најпре успели смо да повратимо веру у национални тим и да направимо одличну атмосферу. Најважније је ипак да Србија постиже жељене, и на основу постојећих играчких капацитета, очекиване резултате", изјавио је у интервјуу за "Политику" Славољуб Муслин.

Ипак, он тврди да је до Русије још далек пут.

"Ова наша данашња ситуација, бар што се тиче погледа на табели и игре, је добра. Оно што су играчи успели да ураде је заиста беспрекорно. Али далеко смо још од Русије", напоменуо је селектор Србије.

Он је рекао да је резултат последица добре атмосфере која је створена, а у којој је сваки појединац пружио максимум.

"Када сам преузео репрезентацију знао сам одакле да кренем. Направили смо јасан кодекс понашања. Мој тим сарадника са играчима је успоставио поштен однос који је подразумевао пуно поверење. Сваком појединцу сам одмах на почетку рекао да ако му нешто не одговара није у обавези да игра за национални тим. Јер, као што знамо, свако од њих паре зарађује у клубу, а играње за репрезентацију је, верујем, част за сваког фудбалера", напоменуо је Муслин.

Муслин није могао конкретно да одговори ко је фаворит у групи Д да квалификације заврши на првом месту.

"Сви кандидати су близу тог циља. А до краја квалификација очекујем занимљиву борбу. Примера ради Аустрија је у последње три утакмице освојила само три бода, дакле два меча могу у доброј мери да све преокрену набоље или обрнуто. Можда ће баш утакмица Ирска – Србија у октобру следеће године одлучивати о победнику наше групе".

Селектор Србије осврнуо се и на успех младе репрезентације која је изборила пласман на Европско првенство. Истакао је да су направили велики посао.

"Када погледам какав нам је домаћи фудбал, клубови, успех младих уопште не треба потценити. Притисак који имају наши играчи морају да знају да носе. Са колегом Томиславом Сивићем имам одличну сарадњу, јер сви смо на истом задатку. Сваки успех било које репрезентативне селекције диже рејтинг Србије у међународним спортским оквирима", рекао је Муслин.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар