Muškarci, čestitamo, danas je vaš dan!

Novembar se u svijetu obilježava kao mjesec nebrijanja, ali datum 19.11. je već od 1999. godine inaugurisan kao Međunarodni dan muškaraca na Trinidadu i Tobagu. Od tada je ovaj datum u svijetu poznat i obilježava se internacionalno.

Bosna i Hercegovina 19.11.2016 | 08:06
Muškarci, čestitamo, danas je vaš dan!
Međunarodni dan muškaraca slavi se 19. novembra u preko 50 država svijeta.

Obilježavanje Međunarodnog dana muškaraca u svijetu je sasvim normalna stvar, dok je to u BiH još tabu tema. Ovo je prvi put da će muškarci imati ovakvo obilježavanje “svog dana” u BiH.

Danas, sa početkom u 13 časova, u "Siti centru" u Sarajevu biće održan Men's day BiH.

U šestočasovnom programu organizatori su spremili mnoštvo zanimljivog sadržaja. Na početku će se prisutnim obratiti zamjenik gradonačelnika Sarajeva Abdulah Skaka.

Na ovaj događaj mogu doći svi, a preporučuje se da djevojke i supruge dovedu svoje dečke i supruge i ostave ih tu, te se opuste uz bogat sadržaj.

Svi koji dođu imaju priliku osvojiti veliki broj nagrada, a između ostalog tu su vaučeri za besplatnu masažu, parfemi, te nagrada put za dvoje u Krakov za Novu godinu.

Međunarodni dan muškaraca obilježava se s ciljem skretanja pažnje na zdravlje muškaraca, bolje odnose u porodici, nenasilju, te promocije jednakosti među polovima.

Ovo je prvi put da se u Bosni i Hercegovini obilježava ovaj dan na ovakav način kroz šestočasovni program. 

Izvor: tntportal

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Никола

19.11.2016 07:51

Код православних хришћана обиљежавају се "Оци" а не ове геј будалаштине.

ODGOVORITE
Name

UG

19.11.2016 10:33

Svaka čast za komentar ...