Tračevi nedeljom...

Liverpul pljačka bundesligaše, Murinjo čerupa Atletiko, panika zbog Ozila i Sančeza...! Runi ide, Smoling i Šo bi mogli iz Mančester Junajteda kod najvećih rivala, Mhitarjan nazad u Borusiju, a Kutinjo ostaje u Liverpulu...

Fudbal 14.11.2016 | 00:15
Tračevi nedeljom...
Reprezentacija vrlo brzo pada u drugi plan, ostrvska štampa je ovog nedeljnog jutra uglavnom puna vesti koje se tiče fudbalske pijace i želja najbogatijih premijerligaša. Naravno, u većinu informacija ostrvski tabloida je teško poverovati, ali poneki od najavljenih transfera ima logike.

Tako Ekspres piše ovog jutra da je Žoze Murinjo rešio da se odrekne Vejna Runija na kraju sezone.  Isti list navodi i da bi Hames Rodrigez mogao da bude jedna od zvezda prelaznog roka na Ostrvu. Zinedin Zidan je rešio da proda Kolumbijca narednog leta, a Mančester Junajted i Čelsi su kandidati za njegovo dovođenje. Pomenuta dva premijerligaša su i među zainteresovanim za švedskog štopera Viktora Lindelefa iz Benfike. Navodi se i da će Arsenal izvisiti za Rikarda Rodrigeza koji je bliži selidbi u Milan ili Napoli... Najzanimljivija vest Ekspresa je ipak da Liverpul kreće po Mahmuda Dauda, supertalentovanog ofanzivca koji ne želi da produži ugovor sa Borusijom Menhegladbah. Ova vest ima logike jer je Klop i letos bio zainteresovan za sjajnog Nemac sirijskog porekla.

San navodi da je Arsenal izugbio trku za „Novog Ozila“. Reč je o 16-godišnjem PeteruGvargisu iz švedske Huskvarne kojeg je želeo Venger, ali ga je najverovatnije ugrabio Fajenord. San dosnosi i poprilično neverovatnu vest da Mančester Juanjted nudi 10.000.000 evra za portugalsko krilo Brumu iz Galatasaraja.

Miror piše ovog jutra da je Arsenal u panici zbog novih ugovora Aleksisa Sančeza i Mesuta Ozila koji još nisu pristali na nove uslove koji su im ponuđeni. Venger gubi strpljenje i želi što pre da čuje šta su Čileanac i Nemac rešili. Jedna od udarnih vesti je i da Žoze Murinjo planira čerupanje Atletiko Madrida i da su na meti portugalskog stručnjaka trojica Simeoneovih fudbalera: Antoan Grizman, Janik Fereira i Hose MarijaHimenez. S tim što bi Murinju bilo potrebno najmanje 200.000.000 evra za svu trojicu... Ne zvuči baš realno, ali to su ostrvski tabloidi. Daleko realnije zvuči Mirorova vest da je Jirgen Klop zainteersovan za Levekuzenovog štopera Džonatana Taha. Najavljuje se i januaraska borba Sanderlenda i Svonsija za Lesterovog napadača Leonarda Uljou. Navodi se i mogućnost da Arsenal dovede Krisa Smolinga, a Liverpul Luka Šoa ako ih Murinjo otpiše u januaru posle nedavnog konflikta. Istina, Liverpulu nedostaje levi bek...

Jedan od tračeva jutra pripada dnevniku Sandej Pipl koji je „ispalio“ da bi HenrikMhitarjan mogao da se narednog januar vrati u Borusiju iz Dortmunda. To navodno želi klub iz Dortmunda.

Najnepouzdaniji tabloid na Ostrvu, Dejli Star piše da Arsenal želi Hose Mariju Himenezaiz Atletika, dok nedeljno izdanje Telegrafa umiruje Liverpulove navijače sa vestima da je Filipe Koutinjo zadovoljan na Enfildu i da neće otići u Barselonu.

To su glavne vesti ostrvske štampe ovog jutra. A verovatnoća istine? Eventualno 10 do 20 odsto... Za Runija se ne bi iznenadili, oko Hamesa Rodrigeza bi moglo da bude nešto, Arsenal će najverovatnije potpisati nove ugovore sa Sančezom i Ozilom, dok ne bi bilo iznenađenje da Klop nastavi sa serijom pojačanja iz Budneslige i dovede Taha i Dauda. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar