Ventura najavio revoluciju!

Zaboravite Italiju kakvu ste poznavali do sada...

Fudbal 08.11.2016 | 16:30
Ventura najavio revoluciju!
Italijanski fudbal nalazi se na raskrsnici, u veoma važnom istorijskom momentu i trenutno je jako teško donositi odluke od kojih zavisi budućnost fudbala na Apeninima! Tako je danas govorio selektor Azura Đampjero Ventura u intrevjuu za La Stampu.

"Šta sam mislio one noći kada sam postavljen za selektora? Da sam nagrađen i da je to veliki izazov. Ali onda sam shvatio da smo u jako teškom istorijskom momentu i da je preda mnom veliki posao. Pre svega podmlađivanje ekipe", kazao je Ventura.  

Ventura je nagovestio u skorije vreme pozive za nove nade italijanskog fudbala poput Milanovog Manuela Lokatelija ili Sasuolovog Lorenca Pelegrinija. On je takođe rekao da Zaza i Balotelija imaju realnu šansu da se vrate na spisak, odnosno da će Klaudio Markizio biti vođa novog tima. Ventura posebno podvukao da će podmlađivanje dovesti i do promene formacije...

"Fantastično je što i dalje imamo staru gardu koja nas nosi, ali oni neće trajati zauvek. Naš cilj je da se kvalifikujemo za SP kroz grupu u kojoj nismo nosioci, a zatim da u Rusiji uradimo nešto veliko. Paralelno sa tim ciljevima nastojaćemo da izgradimo novi tim, daćemo šansu momcima od 18, 19, 20 godina... Možete to nazvati stažiranje ili kako hoćete. Za mene je bitno da imam nekoga spremnog kada recimo Barzalji kaže: "Hej, nemoj više da me zoveš". 

Ventura ipak napominje da se neće žuriti sa ubacivanjem mlađarije u seniorsku ekipu...

"Lokateli je, na primer, sjajan mladić, postaće jedan od najboljih vezista na svetu, ali šta ako zabrlja u prve dve utakmice. Izgubićemo ga za narednih deset godina. A to ne želimo. Sasuolo ima odlične mlade igrače. Gledamo sam i Politana i Pelegrinija i Macitelija, ostavili su jako dobar utisak na mene". 

Markizio? Formacija?

"Sa svim karakteristikama koje ima može da bude vođa mlađih momaka. Što se tiče formacije ona se menja s podmlađivanjem. Nemamo mnogo klasičnih veznih igrača. Mnogo je više krilnih. Zato je budućnost Italije formacija 4-2-4. Stari 3-5-2 za sada funkcioniše. Sa novim fudbalerima neće moći".  

Zaza i Baloteli... Čemu se nadate?

"Ako ćemo o nadama imam ih previše, nadam se da ću dobiti na lotou", našalio se Ventura. "Zaza je u problemu i pokušaću da mu pomognem. Kada govorimo o Baloteliju ne znam zašto se stalno govori o onome što radi van terena", završio je pomalo zagonetno iskusni stručnjak, ostvaljajući utisak da će šansu ipak ukazati obojici. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar