Nikolić: Nastavljamo saradnju sa Rusijom

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas je u Beogradu sa Nikolajem Patruševim, sekretarom Saveta bezbednosti Ruske Federacije, razgovarao o aktuelnoj političkoj i bezbednosnoj situaciji u regionu i u svetu i modelima vojno-tehničke (VT) saradnje između Srbije i Rusije.

Srbija 26.10.2016 | 18:10
Nikolić: Nastavljamo saradnju sa Rusijom
U razgovoru je poseban akcenat stavljen na borbu protiv međunarodnog terorizma, borbu protiv trgovine narkoticima, kao i na pitanja informacione bezbednosti, saopštila je Služba za informisanje predsednika Reepublike.

Patrušev je izrazio zadovoljstvo sastancima koje je u Beogradu imao sa predstavnicima državnih organa i istakao da su oni konkretizovali dalje korake u našoj saradnji i pokazali da nema razmimoilaženja u temama za koje su zainteresovane obe države.

Predsednik Nikolić je istakao da Srbija ne namerava da uvodi sankcije Ruskoj Federaciji, jer bi to imalo ozbiljne i vrlo štetne posledice po interese naše zemlje i bez ikakve potrebe bi narušilo tradicionalno prijateljstvo koje postoji između naših država.

Sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev preneo je predsedniku Nikoliću srdačne pozdrave predsednika Ruske Federacije, Vladimira Putina, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Sputnjik
Foto: Tanja Valič

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

mf

26.10.2016 18:21

Samo su nam Rusi i Kinezi pravi prijatelji a zapad nam je najveci neprijatelj

ODGOVORITE
Name

Re: mf

26.10.2016 18:48

Svi nezaposleni Srbi će sad NAVALITI u Rusiju, jer tamo je "MNOGO BOLJE" nego na MRSKOM ZAPADU !!! Kako stvari stoje, i oni Srbi, koji trenutno rade na ZAPADU, će prebjeći kod braće Rusa, jer im je tamo veća mogućnost da "DOBRO ZARADE" !? A još kad nas i Kinezi počnu MOLITI DA KOD NJIH RADIMO, gdje će nam biti kraj!? BIĆE TO "SPAS ZA SVE NAS" !!!

ODGOVORITE