Otac Sefića istim autom izazvao udes

Dok policijske agencije intenzivno tragaju za 25-godišnjim Sanjinom Sefićem, koji je u ponedjeljak naveče na pješačkom prelazu automobilom golf VI usmrtio studentkinje Selmu Agić (1995) iz Bugojna i Editu Malkoč (1996) iz Bosanske Krupe, mediji u Federaciji BiH saznaje da je isti automobil već bio vinovnik saobraćajnog udesa.

Bosna i Hercegovina 12.10.2016 | 13:14
Otac Sefića istim autom izazvao udes
Tada je za volanom bio Sanjinov otac Jasmin.

Zbog nanošenja težih tjelesnih povreda, protiv njega je pred Opštinskim sudom Sarajevo vođen postupak i Jasmin Sefić je oslobođen.

Automobil je u vlasništvu Rafajzen lizinga.

Podsjetimo, Sefić je, udarivši golfom VI Selmu i Editu, nesretne djevojke odbacio 30-35 metara. Selma je preminula na licu mjesta, a Edita nešto kasnije u Opštoj bolnici gdje su joj pokušali pružiti medicinsku pomoć.

Policija je juče ujutro potvrdila da je Sefić prešao granicu i pobjegao u Srbiju, te se za njim i dalje traga.

Sanjin Sefić osuđivan zbog napada na službenika SIPE 

Ni crveno svjetlo na semaforu u centru Sarajeva niti kišno vrijeme nisu spriječili Sanjina Sefića da vozi 100 km na sat. Ubio je dvije dvadesetogodišnje studentkinje i pobjegao.

Nije iznenađenje da je nakon toga iz policije navedeno da je riječ o osobi poznatoj zbog počinjenja više krivičnih djela. Primjera radi, prije šest godina, kao devetnaestogodišnjak bio je akter pucnjave u jednom sarajevskom ugostiteljskom objektu.

Kako saznaje Žurnal, osuđen je 2014. godine, istina uslovno, zbog napada na službenu osobu, odnosno pripadnika SIPE.

Ni Interpolovu potjernicu još nisu raspisali

Za Sanjinom Sefićem, odbjeglim vozačem-ubicom koji se, po posljednjim informacijama, krije u Srbiji nakon što je preksinoć u Sarajevu objesnom vožnjom usmrtio dvije studentkinje, još nije raspisana Interpolova potjernica, saznaju "Nezavisne".

"Još zvanično Interpolu nije stigla nikakva potjernica u vezi sa tim licem. Za sada, kao i sve policijske agencije u BiH, Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH vrši pojačane aktivnosti u cilju lociranja lica", rekao je izvor "Nezavisnih" iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

(Oslobođenje/Žurnal/Nezavisne novine)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

fanatik

12.10.2016 11:54

Cekaju vlasti da se skloni na sigurno vidi se ocito da ima zastitu nekog od vladajucih.Presudice njemu neko i bez suda.

ODGOVORITE
Name

audi

12.10.2016 12:16

Kakav otac takav guzonjin sin krvolok,monstrum i ubica.Jos kazu kako zadrzati omladinu u drzavi.Koji kretenizam.Bjezite sto prije i sto dalje .Bolje je biti i cistac negdje na zapadu nego doktror u Bosni proklletojZnaci rodi odhrani i od sebe odvajaj komad hljeba da bi dijete pustio da uci skole i tako neki hajvan koji se naloce i nadrogira da ubije i jos picajzla pobjegao..I oca mu treba na isti nacin kazniti kad ga stiti.Al i ovaj Bog nije pravedan da se uvijek neko zlo desi finim i postenim ljudima nece nikad tako nekim monstrumima koje zujan Bakir stiti i pred bogom i zakonom.Koliko je taj ubica kriv toliko i Bakir.Dizi se narode i zakon u svoje ruke .Ne do Bog da se meni tako desi nema tog boga i zakona koji bi mene sprijecio da ga sijecem na komade.

ODGOVORITE