Tuhel kuka na sav glas - ne može da sastavi tim za derbi!

Dortmundu se sa reprezentativnih aktivnosti vraćaju četvorica povređenih igrača, pa ih sada više ima u ambulanti nego na treningu - ukupno devetorica!

Fudbal 14.10.2016 | 11:00
Tuhel kuka na sav glas - ne može da sastavi tim za derbi!
Taman što je kapiten Marko Rojs posle pet meseci konačno šutnuo loptu i počeo ozbiljnije da trenira, a atmosfera u taboru Borusije iz Dortmunda se popravila, usledio je snažan udar za Milionere u večernjim satima! I to četvorostruki! Tomasu Tuhelu danas se posle reprezentativnih obaveza u tim vraćaju četvorica povređenih fudbalera?! 

Kako piše nemački Bild zbog povreda zadobijenih prethodnih nekoliko dana u svojim nacionalnih selekcijama Tuhel za naredne izazove neće moći da računa na Sokratisa Papastatopulosa, Rafaela Gereira, Lukasa Piščeka i Usmana Dembelea. 

Najveći problem svakako je izostanak grčkog defanzivca, jer su van stroja već Bender, Durm i Subotić, dok Bartra nije 100 odsto fit, tako da Tuhel trenutno na raspolaganju ima samo jednog potpuno spremnog štopera - Matijasa Gintera. Situacija ipak nije zlatna ni na ostalim pozicijama. Izostanak Gereira i Dembelea i te kako će se osetiti, pošto je od pre nekoliko dana iz istih razloga van trenažnog procesa i Gonzalo Kastro. Kada se sve sabere Tomas Tuhel za naredni susret sa Hertom, inače derbi meč 7. kola, najverovatnije neće moći da računa na čak devetoricu fudbalera i to pod uslovom da se Bartra spremi do petka.

Sreća u nesreći je, dodaje u svom tekstu Bild, što će većina povređenih najverovatnije biti spremna već za naredni meč Lige šampiona u Lisabonu. To ipak ne važi za Sokratisa kome predstoji jednomesečna pauza...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar