Тухел кука на сав глас - не може да састави тим за дерби!

Дортмунду се са репрезентативних активности враћају четворица повређених играча, па их сада више има у амбуланти него на тренингу - укупно деветорица!

Фудбал 14.10.2016 | 11:00
Тухел кука на сав глас - не може да састави тим за дерби!
Таман што је капитен Марко Ројс после пет месеци коначно шутнуо лопту и почео озбиљније да тренира, а атмосфера у табору Борусије из Дортмунда се поправила, уследио је снажан удар за Милионере у вечерњим сатима! И то четвороструки! Томасу Тухелу данас се после репрезентативних обавеза у тим враћају четворица повређених фудбалера?! 

Како пише немачки Билд због повреда задобијених претходних неколико дана у својим националних селекцијама Тухел за наредне изазове неће моћи да рачуна на Сократиса Папастатопулоса, Рафаела Гереира, Лукаса Пишчека и Усмана Дембелеа. 

Највећи проблем свакако је изостанак грчког дефанзивца, јер су ван строја већ Бендер, Дурм и Суботић, док Бартра није 100 одсто фит, тако да Тухел тренутно на располагању има само једног потпуно спремног штопера - Матијаса Гинтера. Ситуација ипак није златна ни на осталим позицијама. Изостанак Гереира и Дембелеа и те како ће се осетити, пошто је од пре неколико дана из истих разлога ван тренажног процеса и Гонзало Кастро. Када се све сабере Томас Тухел за наредни сусрет са Хертом, иначе дерби меч 7. кола, највероватније неће моћи да рачуна на чак деветорицу фудбалера и то под условом да се Бартра спреми до петка.

Срећа у несрећи је, додаје у свом тексту Билд, што ће већина повређених највероватније бити спремна већ за наредни меч Лиге шампиона у Лисабону. То ипак не важи за Сократиса коме предстоји једномесечна пауза...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар