Bivši fudbaler Vojvodine "pao" sa 793 kg marihuane!

Zvanično, bavio se uzgojem svinja! A, zapravo... Sada ga čeka 10 do 15 godina zatvora.

Fudbal 06.10.2016 | 10:30
Bivši fudbaler Vojvodine "pao" sa 793 kg marihuane!
Marsela Pleča pamte svi ljubitelji fudbala u Srbiji, najviše navijači Vojvodine, koji su ga u sezoni 2009/10 gledali 23 puta u crveno-belom dresu (postigaoje i jedan pogodak).

Ovaj bivši štoper, sada 40-godišnjak, uhapšen je u Brazilu sa neverovatnih 793 kilograma marihuane u posedu.

Dobro ste pročitali, 793 kilograma!

Pleč, u Brazilu poznatiji kao "Marselo Touro", "pao" je u munjevitoj akciji specijalnih brazilskih snaga bezbednosti i to pre punih deset meseci, međutim ova vest ostala je lokalnog karaktera, važna za Plečov rodni Toledo i pokrajnu Paranu, sve dok za nju nisu čuli nemački novinari.

Zašto? Zato što je tokom šest godina igranja za Borusiju iz Menhengladbaha (1999-2005) i potom još jedne sezone u dresu Kajserslauterna (2005-06), Pleč ostavio daleko veći trag u nemačkom, nego brazilskom fudbalu, iz kojeg je otišao mlad bez odigrane utakmice za neki relevantan klub, a kada je napustio Vojvodinu 2010. godine vratio se u takođe nižerazredni Kaskavel i odlučio da ipak ne zaigra.

Vest se brzinom munje proširila Nemačkom i o ovom filmskom hapšenju pisao je i tiražni "Bild", koji navodi da Pleča čeka između 10 i 15 godina zatvora.

Dakle, krajem prošle godine, Pleč je u društvu još dvojice muškaraca zaustavljen dok je vozio kamion u kojem je pronađeno 854 pakovanja marihuane ukupne težine od 793,3 kilograma.

On se od rastanka s Vojvodinom bavio uzgojem svinja u rodnom Toledu, blizu brazilsko-paragvajske granice, međutim izgleda da je to bio samo paravan za uzgoj nečeg sasvim drugačijeg...

"Neverica i briga", bilo je sve što su u Menhengladbahu saopštili nemačkim medijima, kada su bili pozvani za reakciju.

Pretpostavljamo da se isto osećaju i u Vojvodini, iako nije mnogo funkcionera i zaposlenih ostalo u klubu iz sezone 2009/10.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar