Kako je Dodik preživio "ruski rulet"

Igranje na nacionalnu referendumsku kartu, pojačanu posetom ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, očigledno se isplatilo Miloradu Dodiku, ocena je političkih analitičara, nakon analize rezultata lokalnih izbora na kojima je SNSD odneo ubedljivu pobedu.

Republika Srpska 04.10.2016 | 07:28
Kako je Dodik preživio "ruski rulet"
Pobedi u čak više od pola opština u RS nije se nadao ni sam Dodik, što je priznao i u izbornoj noći. Tome je, iz ugla analitičara, najviše doprinelo njegovo kockanje sa referendumom o Danu Republike, gde mu je očigledno igra na „sve ili ništa“ donela izbornu pobedu, i to više ličnu nego stranačku.

"Ovo jeste šokantno i interesantno, posebno kada se uzme u obzir procenat izlaznosti na referendum prošle nedelje, a koji je delovao da ide u korist Saveza za promene na lokalnim izborima. Međutim, ispostavilo se da birači nisu oprostili oklevanje Saveza za promene kada je bio u pitanju nacionalni izazov, što je sigurno bio referendum o Danu Republike. Opozicija se previše oslanjala na nezadovoljstvo naroda socijalnim pitanjima, ali Dodik, koji se kockao sa ličnom sudbinom, pa i nacionalnom, na kraju je dobio izbore. Više je dobio on lično nego sam SNSD zato što je nešto dobro radio" smatra profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci Đorđe Vuković.

Za lokalne izbore su, smatra Vuković, bila bitna i šetališta, parkovi i grejanje, ali je važnije bilo prepoznati o čemu se radi kada je reč o ofanizivi iz Sarajeva na Dan Republike i ratnohuškački govor.

"U Savezu za promene imaju protivrečan odnos prema odbrani nacionalnih interesa. Oni bi trebalo da ozbiljno „pretresu“ svoje ideje, moralni i nacionalni kredibiltet. Republici Srpskoj treba jaka opozicija da bi mogla demokratski sazrevati, ali jedno je biti opozicija vlasti, a drugo vlastitom narodu. U čitavoj ovoj priči oko referenduma ponašali su se kao opozicija političkoj logici" ističe Vuković.

Politički analitičar iz Beograda Cvijetin Milivojević kaže da je referendum možda presudio kod lošeg izbornog rezultata, pre svega, SDS, a ne čitavog Saveza za promene.

"SDS je postupao pomalo nepošteno prema sopstvenim biračima. Oni su se pridružili svim strankama u Narodnoj skupštini RS i stali iza referenduma, a onda su faktički vodili neku vrstu polubojkot kampanje, odnosno obezvređivali značaj tog referenduma. S obzirom na to da je biračko telo SDS tradicionalno nacionalno, to je zaista bila neobična kampanja. Mislim da je dobar deo birača zbog toga uskratio podršku SDS" kaže Milivojević.

On smatra da je još nekoliko uzroka lošeg rezultata SDS, poput činjenice da ta stranka nije imala jasnu politiku ni na parlamentarnim izborima pre dve godine.

"SDS se nije izjašanjavao o vrlo bitnim pitanjima koja je nametao 90-ih godina, kao ključna, nacionalna. Ustručavao se da ih i u kampanji za izbore 2014. jasno kaže. S druge strane, Dodik nikada nije bio slabiji nego 2014. Da je SDS ostao pri onome šta je bila njegova izvorna nacionalna politika, mogao je tada da pobedi Dodika. Takva šansa teško da će im se uskoro ponoviti" ističe Milivojević.

Izvor: Blic

Komentari / 88

Ostavite komentar
Name

Opet

04.10.2016 05:40

I ljepotica se pojavila.

ODGOVORITE
Name

o čemu vi

04.10.2016 05:53

Više je njemu pomogla nesposobna opozicija nego Putin i referendum. Više su pričali o njemu i kriminalu nego o projktima. najbolja stvar koja se spomene su asfaltiranje,voda itd. TRAGIKOMIČNO

ODGOVORITE
Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

04.10.2016 08:06

Па није Додик крив што су они неспособни. Четири године су имали да осмисле план и програм за развој локалних заједница, инфраструктурних пројеката. Они су за то вријеме причали мајке ми ми смо поштени, они у СНСД су лопови, ето питајте министра Мектића... У општинама гдје је СДС била власт требало је за четири године да све улице асфалтирају, ураде канализациону мрежу и тд... не да чекају као СНСД мјесец пред изборе, да дадну народу примјер како се то ради...да докажу да су бољи, квалитетнији.

Name

Re

04.10.2016 08:18

A kakav je ekonomski program, matere ti, imao Dodik i njegovi? Ah da, prodaj drzavno narodno blago, i sto vise se zaduzi! Pogledajte u Srbiji kako je islo. Prvo su pohvatali kriminalce (Miskovic i dr.) i vratili drzavi oteto, a onda investicije. Ko ce investirati u kriminalnu drzavu? Tu kapital nije siguran. Ah da, niko!

Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

04.10.2016 08:53

Хахаха, које црне инвестиције? Ухапшен Мишковић па пуштен, хехе, коме је држава Србија узела имовину криминалом стечену... ? Мислиш на Јуру гдје робови раде а робовласници са бичевима ходају... Изем ти инвеститора од кога узмишеш 300 милиона евра кредита , да направиш ауто-пута 40 километара, па том инвеститору враћаш кредит, још му даднеш и концесију на 30 гидина да наплаћује путарину на ти фамозних 40 километара... Влада Србије наводним инвеститорима даје 10000 евра стимуланса по радном мјесту, хахах... па могла је за те паре и сама отворити радна мјеста... Де матерети нађи неки бољи примјер од Вучића и Вучићеве Србије, јер сам у свакодневном контакту са људима у српској Србији, који гледају својим очима, а не очима Пинка, РТС и Информера...

Name

Dragan

04.10.2016 06:15

SDS je izgubio državotvornost i nije više okupljajući faktor kada je nacionalni interes u pitanju. Ja, dugogodišnji glasač i simpatizer SDS, ne znam više koja je njihova politika, niti znam za šta se zalažu. To je, u narodu, presudilo ove izbore. Na narednim, opštim, SDS će još gore proći ako ne promeni kompletnu strukturu rukovodilaca - od vrha pa do opštinskih odbora. Svi su ili nesposobni, ili kompromitovani. Očigledno, te face narod više neće. Ne bih želeo da se desi da SDS više ne predstavlja nikakav faktor u RS, a blizu je toga.

ODGOVORITE
Name

Andjeomm

04.10.2016 06:31

Dodik je svima pokazao da treba da ga slusaju.Pokazao je kako se bori za RS.Trazi od SZP da imaju jedanan stav prema Federaciji gdje nebi trebalo biti nejedinstva.Borba u RS pozicije i opozicije je ok razliciti stavovi ali u Sarajevu mora da bude jedinstvena.To je Ivanic shvatio i zato je PDP dobro prosao na izborima.Bosic to nije razumjeo.Dodik je jedini Predsednik koji je vratio dostojanstvo RS.Nije lako boriti se sa pola ambasadora koji bi voljeli da RS ukinu na bilo koji nacin.Borba za RS tek pocinje i bice jako teska.Treba vratiti Bosnu u okvire Dejtonskoga sporazuma a onako kako pise a ne u duh Dejtona.To je ugovor koji su svi potpisali i treba da se postuje.Obavezno reformisati sudove u BiH.Ocigledno je da nemamo nezavisno sudstvo.

ODGOVORITE
Name

Anonimus

04.10.2016 08:24

Ma daj šta mi napriča. A zašto je tvoj borac za RS ukinuo himnu, zastavu i grb i prenio na BiH desetine nadležnosti RS.

Name

Miksa

04.10.2016 08:31

Kao da su grb i himna vazni. Ili ovlascenja? Referendum je bitan.

Name

Kako je dobro PDP prošao

04.10.2016 09:25

Ne znam po kojoj tvojoj statistici je PDP dobro prošao.U Banja Luci je prošao katastrofalno.To čak nije mogao da nadoknadi ni fenomenalni Zoran Talić koji je dokazao na atv televiziji Srđanu Amidžiću da nije dovoljno samo knjiško znanje

Name

pale

04.10.2016 09:40

ma sta rece...a ko je bio prije njih,pa jesu li imali dogovor o zajednickom nastupu...pa ko to prekrsi , ko izbaci opoziciju (PDP i SDS) pa sklopi dogovor sa Bakirom...KO?

Name

pale

04.10.2016 09:47

i jos nesto na Palama jsu javn bez prikrivanja placani glasovi sa potpisanim izjavama i primljenih 50KM.Sam DNS 600 izjava ...toliko o tom postenju i velikoj pobjedi.Mrak!!!

Name

CAR JE

04.10.2016 06:34

NAJKOMPLETNIJI I NAJEFIKASNIJI POLITIČAR I DRŽAVNIK U BIVŠOJ YU, JEDINO JE BIO BOLJI SANADER ALI .....

ODGOVORITE
Name

semberac.

04.10.2016 09:09

r:Upravu ste,nemaga boljeg.

Name

re

04.10.2016 09:29

o cemu pises?Imas li mozga?

Name

Sanke je kralj

04.10.2016 09:51

Sanader voli slike i skuplja satove dok ovaj ne zna sta je to nego samo grabi u nekretninama. A i Sanader je znao u isto vrijeme da napravi super organizaciju posla i da sve fercera a u isto vrijeme da na kraju balade iz nekih svojih razloga sve unisti. Baja nije taj kalibar on je samo malo vise slifovan seljacic kom se posrecilo da 98e stopira i da mu stane transporter SFORa i povede ga u bolje sutra a sve nas s njim u 3... sta vec

Name

Nenad

04.10.2016 06:47

Narod je izmalipulisan toliko da i ne sumnja u to. Ovako Dodik duze igra i uspjeva vrlo dobro. Narod misli da je patriota, a ne zapita se da li bi bio na vlasti da zaista jeste...zar ga ne bi neko sa zapada vec uklonio? Referendum koliko je odgovarao Dodiku, jednako toliko je i Bakiru na drugoj strani. Evo, narod se sada raduje pobjedi SNSD...vidimo se za cetiri godine, bice opet ista prica. Upamtite i shvatite to, BiH je okupirana drzava, u kojoj borci za nacionalna prava i identitet ne postoje vec dugi niz godina. Na vlasti su samo marionetske vlade. 20 godina je proslo od rata, a o njemu se i dalje prica kao i nekada...i dalje je to glavna tema svakog razgovora, prije i posle izbora. Zivotni standard je ravan africkom, ma katastrofa. Pogledajte ko vam je na listama za odbornike bio (u svakoj stranci), sve neskolovani i politicki podobni, e to vam je slika naroda koji ostaje da zivi u Bosni...ili FBiH i RS, kako hocete, ako ima razlike...

ODGOVORITE
Name

srbo

04.10.2016 06:51

"Za lokalne izbore su, smatra Vuković, bila bitna i šetališta, parkovi i grejanje, ali je važnije bilo prepoznati o čemu se radi kada je reč o ofanizivi iz Sarajeva na Dan Republike i ratnohuškački govor."... e moj Vukoviću... nije on spašavao RS od sarajeva nekim referendumom, spašavao je on svoje dupe... on će RS sam uništit, jer ju je doveo u bankrot! i tu pomoći nema..

ODGOVORITE
Name

Brčko

04.10.2016 06:53

Njega je Bakir spasio svojim potpisom za MMF.... Inače bi bili veliki protesti u RS jer budzetska kasica je od augusta prazna... Treba ridjobradom zahvalit...:-))

ODGOVORITE
Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

04.10.2016 06:56

Није СДС крива, криви су људи који се крију иза ње... Не можеш глумити великог патриоту, па отићи на вечеру са Патриком Муном... Не можеш причати у Српском Сарајеву једно у Федералном друго... На Фтв код Душке Јуришић , говорити како су родитељи гимназијалаца из Српског Сарајева , заостали, јер ти је Душка пустила прилог гдје гимназијалци говоре да је Нато злочиначка организација, а ти у истој емисији , како си запрепаштен и саблажњен, како ти своју дијецу не васпитаваш тако... Онда дођеш у Српско Сарајево и очекујеш да људи подрже странку у којој си ти нека чивија.

ODGOVORITE
Name

DOKTOR

04.10.2016 08:04

DIJAGNOZA ISPRAVNA ALI FALE KONKRETNI KRIVCI, TO SU BOSKE , TADIĆ I BABIĆ NERADNICI OSREDNJII LOŠI LJUDI A POHLEPNI KO MILORAD. A SAD LIJEK, NEKI DA DADNU OSTAVKU A NEKE OTJERATI I VRATITI ŠAROVIĆA DA UVEDE RED .

Name

Devijant

04.10.2016 08:18

To što pričaš su obične gluposti.Problem SDS-a kao stranke je ta što nema lidera.Ljudi ne glasaju za stranku nego za specifičnu osobu.Prije svega potrebno je da nađu lidera, izuzetno elokventnu osobu koja će govoriti iskreno i energično.Dodik se postavlja kao lider i ljudi u njemu vide sigurnost bez obzira na brojne afere.Pogledajte primjer SNS-a u Srbiji, šta bi oni bili bez Vučića?Opozicija nikada neće ubjedljivo dobiti izbore, ali ako žele da ih dobiju moraju da zapale masu, da istjeraju sve radnike i omladinu na glasanje.Da ne govorim o tome da moraju da izbace one ljude koji samo iz interesa ulaze u stranku, jer će ih takvi sutra prodati.

Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

04.10.2016 08:31

Ма друже кренути од општинских одбора, ево код нас у И.Сарајеву док је Гојко Драшковић био началник његов одбор из ИНС минирао је Бабаљ преко својих људи из болесне амбиције да он буде главни баја на Сарајевско-Романијској регији...и тако редом. Толико се сујетних ликова накупило на нижим нивоима , који раде разне дилове да би остварили властиту корист. Ево трећа година како је СДС на власти на државном нивоу, да нису ни у једну општину у којима су обављали власт ,направили неку фабрику, инфраструктурни објекат од значаја и слично...да покажу народу да знају и могу. Свака част Мићу у Бјељини, остало је прдимаховина све...

Name

re devijant

04.10.2016 08:38

Problem lezi u srpskom narodu kome je najvaznije srbovanje.

Name

OD DOKTORA DEVIJANTNOM

04.10.2016 08:40

STAVRNO SI DEVIJACIJA ZA POSMATRANJE DOĐI ČIKA DOKTURO DA TE REMONTUJEM BOLIDU

Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

04.10.2016 09:39

@редевијант Тачно, србовање нам је важније од ФБиХ...

Name

Mali

04.10.2016 07:12

Gospodin iz Foce na Face TV u emisi Face to Face je se rekao i pokazao sta zna a ustvari nezna

ODGOVORITE
Name

Bilja

04.10.2016 07:18

Lopovi i kriminalci prolaze.

ODGOVORITE
Name

SVE partije su u talu!

04.10.2016 07:18

Protiv naroda naravno!

ODGOVORITE
Name

aaa

04.10.2016 07:19

Bakir je Dodikov najbolji prijatelj. Da mu nije nabacio cijelu ovu priču oko dana RS, a ovaj vješto iskoristio...pitanje na koju kartu bi Dodik uopšte mogao igrati. Ovako je dobio zicer. Jedina dobra strana ovih izbora je pobjeda u Srebrenici, konačno, i činjenica da je bakir svojom politikom izgubio 12 opština u federaciji !

ODGOVORITE
Name

re

04.10.2016 08:32

Ali prijatelju to pokazuje da je narod u FBiH ipak kaznio Bakira i pored njegove apelacije i nacionalne politike, dok s druge strane narod u RS to nije ucinio iako je Dodik sasvim blatantno igrao na tu kartu sa beznacajnim referendumom....dakle ko je ovdje pokazao pamet, Srbi ili Bosnjaci?

Name

....

04.10.2016 08:37

A to je znak da se u federaciji nacionalisticka politika kaznjava a republici srpskoj nagradjuje

Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

04.10.2016 09:42

Да како да не, 25 година влада вам клан Изетбеговић, толико о кажњавању ... Па ево Срби су казнили СДС као националну , Караџићеву странку, гласали су за СНСД социјал-демократе Додика.

Name

tuta bugarin

04.10.2016 07:28

Bilo je tu svega.Mogli su uzeti sve samo nisu htjeli.Vidjece mo sta ce biti sa Micom i Srebrenicom?Bogdanica se htjeli otarasit,a ostalo ih nije zanimal,a i bilo bi previse providno.Ko skonto skonto

ODGOVORITE
Name

Profesor???

04.10.2016 07:29

Ko je sve "profesor", dobro je narod ikako normalan. Znači trebao je SDS ponoviti 90-te, otpremiti ljude na traktorima preko Drine, da bi stao u "odbranu" srbstva? Sreća je pa su malo veći mangupi od Dodika završili više od mesarskog zanata, inaće bi davno otpuhali napredniji entitet. Nevjerovatno je koliko ljudi još vjeruje, da ih neko poput Rusije može zaštititi u sred Evrope. Jedini razlog zašto niko ne skida Dodika, je to što niste mentalno zreli da imate normalnu vlast. Dok god vam je srbovanje važnije od vaše djece, svijet će vas pustiti da crkajete (uz kamate MMF-a naravno).

ODGOVORITE
Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

04.10.2016 08:36

Ево Ћекамо неког као што си ти, да нам каже коју памету, нека су теби важнија наша дијеца , немој црћи од бриге за њима. Битно је да може срцу Европе проћи исламска држава , као расадник терориста и логистичка база , за Русију мање , више...

Name

Загор

04.10.2016 10:11

Ћекамо???

Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

04.10.2016 11:01

Да, човјек је написао инаће , па да се разумијемо, мој Загоре.

Name

na slika

04.10.2016 07:29

Dušanko Majkić izgleda ushićeno

ODGOVORITE
Name

Dijagnoza

04.10.2016 07:42

Odkud ovdje Madlen Olbrajt sa Miloradom srbinom?

ODGOVORITE
Name

VULE

04.10.2016 07:56

Nista ovo nece pomoci svima iz szp. Jednostavno ,Dodik kakav god bio preveo ih je zedne preko vode.

ODGOVORITE
Name

BJ

04.10.2016 07:58

MA IMA COVJEK PARE......

ODGOVORITE
Name

vlastimir

04.10.2016 07:59

Daj sta svi filozofirate. Sektaska partija propalica Snsd je dobila cistom manipulativnom matematikom izbore. Max izlaznost snsdovaca sa tim da su bili jasno obuceni glasaci. Ako se sjecate imate izbor stranke i odbornickih kandidata. Svi su kandidati zaokruzivani tako da su svi idbornici imali max broj glasova u odnosu na druge partije. Drugo. Prazni listici od ljudi koji nisu izasli su ispunjavani od strane posmatrackih partija id osno prodavani kupovani. I trece Bosic je nesposoban i kriv zato sto nije spremio glasacko tijelo i predvidio sve igre vezane za glasanje.

ODGOVORITE
Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

04.10.2016 09:10

Јесте зато Бабаљ све је урадио што си ти описао, причају неки да је купио и одборнике СНСД који су прошли на Источној Илиџи уз његову одану екипу из СДС, Маринко јесте добар човјек њему свака част , бољи је кандидат био од противника.

Name

Survivor

04.10.2016 08:01

Preživio je jer je ponudio manje loše kandidate od ološa koji se našao na listama SDS. SDS ima ljude i kapacitet da bude velika stranka ali su trenutno istureni najgori, počevši od predsjednika, preko njegove drage Pandurevicke pa dalje.

ODGOVORITE
Name

BRAVO

04.10.2016 08:44

SKRENO I TAČNO ZABORAVIO SI TADIĆA I BABIĆA ALI SVEJEDNO SVI SU BLJAK

Name

Igor

04.10.2016 08:02

Pomoglo mu je to sto je narod takav kakav je. Opozicija cista nula. A jest lijepo u Evropi, hvala ti Boze sto vise nisu dio mog zivota.

ODGOVORITE
Name

SRETNO SVIMA

04.10.2016 08:09

gradjani RSa, izabrali ste i sada laganini uživajte, hoćete dodika, izabrali ste ga, hoćete velikosrpstvo, eto vam ga, hoćete pola januara da vam bude neradni jer prazn ujete, imate ga, hoćete dar RSa, ma kako se zvao glavno je da je neradni dan imate ga, hoćete da vam veliki vodja opstruira napredak koji je moguć u okviru bih, nećete, zato I VAMA I VAŠEM VELIKOM VODJI ČESTITAM. tražili ste, dobili ste vaše je to pravo. A ja odoh iz RSa, jer mi se sve ovo blago rečeno s m u č i l o.

ODGOVORITE
Name

za sretno

04.10.2016 08:33

Malo Srba tako razumno razmislja kao ti,zato Dodik redovno pobjedjuje.

Name

Sandra

04.10.2016 08:38

Ne znam zašto se ovakve poruke pišu na Bn-u, kad svi ( većina ) koji posjećuju ovaj portal misle ovako. Čemu onda: "....tražili ste, gledajte, glasali ste...". Čitajući svakodnevno, očigledno je da mislimo isto ili jako slično.

Name

IDI BRATE

04.10.2016 08:43

IDI BRATE NEMOJ DA SE LJUTIŠ BOLJI POBJEĐUJU A TI SAMO IDI NAJAČI OSTAJU TAKVI KO TI NIKOM NE TREBAJU NITI STRANCIMA A NITI DOMAĆIMA SAMO USPUT SVRATI DO BAŠČARŠIJE NA 10 S LUKOM DA TE MINE ŽELJA

Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

04.10.2016 09:05

Срећно и теби друже, поздрави Бакира и екипу у просперитетном дијелу Швајцарске... Ми ћемо неко се и снаћи славићи Свети Јануар са Милетом лоповом , поштеном опизицијом,ако не буде хљеба , биће меса, Божић је ,Дан РС , Православна нова година , Свети Јован, Свети Сава...

Name

Khal Drogo

04.10.2016 08:10

Можда је неко требао подсетити ове "вајне аналитичаре" да су у питању локални а не општи избори. И то је јако важно, и ту у општинама често одлучује и подршка, те углед неког од кандидата. Ту неке странке захваљујући "јаким" кандидатима на локалу имају своја упоришта. Опет, нису све општине исте важности, има ту оних минијатурних, са неколико стотина бирача, и кудикамо важнији су резултати у 6 "градова" Српске, а важни су и у Сребреници. Овде аналитичари протурају неко (пожељно) објашњење оваквог резултата, и објашњење без неког покрића. Сам референдум је можда утицао на већу излазност, јер излазност је била заиста добро, но тешко да је неко профитирао референдумом. Да, истина је, странке владајућег блока у Српској (СНСД али и ДНС) су значајно "подебљале" подршку у већини општина, и то не својом "кривицом". Више се СзП обио о главу полтронизам и подилажење Бакиру и "партнерима" у фед,Сарајеву. Ту су играли жестоко према владајућем блоку (и треба), но шуровање са пол.елитом у Сарајеву, чак су и дискурс променили пазећи да користе термине угодне уху сарајевске махале (ту се подразумева да се у свакој другој реченици помене БиХ,) је било итекако приметно. И шта су онда очекивали? Но добро, сами одабрали тако, сами страдали. Сада је на тој опозиција (условно јер имају власт на нивоу БиХ) да извуку позке. Ако наставе са оваквом полтиком, клизе да временом изгубе и (најтврђе упориште) Бијељину , и да све више губе подршку у срединама где добро стоје, а на путу су да изгубе. До лидера опозиције је.

ODGOVORITE
Name

Sinny Boy

04.10.2016 08:38

Opoziciji nije na pamet palo ili unije htjela da obeća svim privatnicima pogotovo malim da će im snanjiti gradske takse koje sada prosječno iznose oko 400 KM a povećane su dolaskom Davidivica za gradonacelnika Banja Luke sa 100 na 400 KM (?!). Da su samo to obećali dobili bi sigurno veći broj glasova i opozicija i Čavić. A mogli su obećati još puno toga. Ovako ne vidim šta bi se to promenilo promjenom vlasti.

Name

RE

04.10.2016 09:03

Tebi nešto BiH očito smeta?

Name

Sokolac

04.10.2016 08:16

Sta god da je uradio pokazao je da je to ono pravo pa zato samo mu se moze cestitati! Zalosno ali istinito

ODGOVORITE
Name

SVAKA CAST

04.10.2016 08:40

MAJSTOR PA TI VIDI

Name

ĆORCI

04.10.2016 08:27

Tačno je da se VELIKI BAJA igrao RUSKOG RULETA, ali je preživio, jer su "u pištolju bili ćorci-SAVEZ ZA PROMJENE"!!! Te NESPOSOBNE treba istjerati i iz BH INSTITUCIJA, a onda je MIRAN, ŠTO SE TIČE KRIMINALA I KORUPCIJE !!! To mu i jeste KRAJNJI CILJ!?

ODGOVORITE
Name

Re: Profesor

04.10.2016 08:35

Jadan narod, čiji PROFESOR napiše SRBSTVO i CRKAJETE!? Kako li su mu tek ĐACI PISMENI!?

ODGOVORITE
Name

nije

04.10.2016 09:58

u pitanju omaska nego sadrzaj budaletino budalasta.

Name

Poređenje

04.10.2016 08:48

Ovo sa Miloradom Dodikom i SNSD-om u Republici Srpskoj je kao stanje u lošem braku, kada suprug istuče ženu, pa joj kaže da ju najviše voli i donese piklon, a ona kaže moj suprug je dobar, najbolji.

ODGOVORITE
Name

e

04.10.2016 08:50

gledaj ove Majkicke jbt te zivot

ODGOVORITE
Name

komedija

05.10.2016 09:51

Pojela 18kg sladoleda za sedam dana na odmoru.

Name

milan

04.10.2016 08:53

cbijetin milivojević je jedan od rijetkih političkih analitičara iz srbije koji zbilja razumije političke prilike u bih i republici srpskoj.

ODGOVORITE
Name

Da...

04.10.2016 08:55

Ja ipak mislim da Izetbegovic nije "cack'o mecku" da bi rezultati bili drugaciji. Interesantno, upravo pred izbore ustavni sud postavlja nacionalni ponos srpskog stanovnistva u pitanje ili na probu.... E sad, da li je to sve necija namjerna taktika ili slucajnost - ko ce ga znati.

ODGOVORITE
Name

Miri

04.10.2016 15:42

Svi Bosnjaci glasali po nalogu za SNSD tako da nas mogu lakse kupiti jer jos Malo I pocrkace narod od gladi

Name

nn

04.10.2016 08:55

Nemoj vise neko da kuka na život! Ovi izbori su pokazali da su svi prezadovoljni !

ODGOVORITE
Name

re nn

05.10.2016 05:55

SLAZEM SE SA VASIM KOMENTAROM U BANJALUCI NEKI DJELOVI GRADA I VOZNI PARK ME PODSJECAJU NA EVROPSKE GRADOVE-NEMA KRIZE!

Name

BL

04.10.2016 08:56

Inteligencija srpskog covjeka se svela na srbovanje koje nas gura u izolaciju i primitivizam.

ODGOVORITE
Name

PERO

04.10.2016 14:05

SRBUJ MAKAR SLAMU JEO

Name

šiš miš

04.10.2016 09:05

Mi živimo bolje nego ljudi u Švajcarskoj !

ODGOVORITE
Name

E sad

04.10.2016 09:10

Ko se bude zalio da mu lose ide da nema sta jesti itd. Moze da se samo zali samom sebi. Imali ste sansu da skinete Baju a vi ste mu dali jos vecu podrsku. Znaci da vam je sve potaman. Bravo Baja sisaj i dalje ovce ovaj put do gole koze. Ovce nisu ni bolje zasluzili.

ODGOVORITE
Name

laky

04.10.2016 09:17

Sta je sa vaskovic.blog? Ma,Dodo je legenda..

ODGOVORITE
Name

Vaspitni čas

04.10.2016 09:23

Dragi srbi iz Republike Srpske, glasali ste i izabrali. Nemojte u narednom periodu da kukate kako vam je teško, kako vlast krade , kako nema posla i plate, kako sudovi ne rade pravično itd. Dali ste legitimitet političkom lopovu i kriminalcu i njegovim najbližim saradnicima. Znači, tišina da se niste čuli.

ODGOVORITE
Name

zasto srbi misle sablonski

04.10.2016 09:30

Ovo je poraz za Dodika a posebno za Srbe. U tom tipicnom srpskom inacenju potvrdili su sebe kao narod kome se ne smije vjerovati. Kad je tako, onda ispasta, ekonomija, a otici preko Srpske u Srbiju kao turista postaje nepotrebno. Da potvrdim, da je ovo fakat a ne mrznja, evo sjajnog primjera; SVAKOG DANA SAMO IZ FOCE U GORAZDE ODLAZI PREKO 150 LJUDI NA POSAO. U Foci je pobjedio Dodik. Dakle ljudi su glasali za onoga ko im nije u stanju obezbjediti posao. Klasicno pljuvanje u tanjir. Nisu ti ljudi trebali glasati za Bakira ali iz principa ne bi trebali ni za SNSD.

ODGOVORITE
Name

Bojan

04.10.2016 16:47

Dodik je pobjedio ne zato sto je dobar vec zato sto su njegovi protivnici ocajni na svim nivoima! Konkretno, u Bl protiv kandidat je bio covek nikakvog ugleda i sumnjivih poslova, u Derventi kandidat iz sdsa je katastrofa 20 godina je predsednik sdsa a mimo toga nista u zivotu nije radio, pa zar takvi ljudi da vode opstine! Samo reforma opozicije donece bolje sutra!

Name

roki

04.10.2016 09:32

Sta reci??DODO,LEGENDO..

ODGOVORITE
Name

Hemingvej

04.10.2016 09:42

Dodik opet pobjedio, hahaha grohotom se smijem,Cinjenica da se nije imalo za koga glasati stoji,pa sam listic napravio ne vazecim,tako da mene nece vise niko prevariti....Pa granicni prelaz nije uspio da renovira kod Gradiske za 10 god vladavine , a pobjedi haha,Izgleda nam granica kao kokosinjac, A sada Dodik daj svom sinu jos 3 mil KM,neka mu se nadje, otplatices ti to do kraja mandata.A vasa i moja djeca neka pakuju kofere i traze posla u Inostranstvu.

ODGOVORITE
Name

re hemingvej

05.10.2016 14:29

SAMO SE TI GROHOTOM SMIJI DODIK JE POMEO OPOZIZIJU A TI NE IDES NIKUD JER NE VIDIM DA RADNICI PROTESTUJU A TRGOVACKI CENTRI PUNI I NICU SVAKI DAN NOVI JOS NEMA KRIZE!

Name

M

04.10.2016 13:15

Ma o kakvom ruskom ruletu pricate covjek u svakom selu platio po par odbornika da se kandiduju I svako selo svog komsiju biralo uzeo I'm glasove I to vam je tako jednostavna matematika zivjeli vi svi sto mislite da je Dodo posteno pobijedio

ODGOVORITE
Name

branka

05.10.2016 21:25

Tako je .U jednom selu.glasao je mrtav covek a.odbornik je osoba sa 4 razreda osnovne skole .Tako se to radi.Babe jedva hodaju a za 50 km ih voze do glasackog mesta..Boze sramite

Name

HAHAHAHA

04.10.2016 14:12

Nikad više. Sad da traži da se izjasnimo da smo srbi nebih izašao. Kako nas je preveslao, referendum sve zasluge sebi pripisao a podrška svih fujj lji.avac jedan

ODGOVORITE
Name

Kuprešak

04.10.2016 14:17

E ovo su dodikovi načelnici (doduše sada već bivši). Takve on bira kojima može da upravlja. https://vimeo.com/181407506

ODGOVORITE
Name

НЕЗАВИСНА РЕПУБИКА СРПСКА

05.10.2016 04:53

Босић и екипа ваљда мисле да је народ глуп и да не види њихову ИЗДАЈУ Републике Српске ради личних интереса. Причати о социјалним и економским проблемима и наводном криминалу њихових супарника док у Педерацији свакодневно раде на уништавању Републике Српске и свега што је Српско, је сулудо. То личи оно "село гори а баба се чешља".

ODGOVORITE
Name

kk

05.10.2016 14:01

Bote,šta ima ?

Name

Sah

05.10.2016 15:46

Tokmak je mjera za tvoju inteligenciju...7

Name

dado

05.10.2016 08:45

Nije mi jasno kako je SDS izdajnik u Sarajevu kad je Dodik sve iscenirao sa Bakirom ovu cijelu krizu, samo sto se Bakiru to obilo o glavu i njega su biraci kaznili, a nas narod je nasjeo na tu igru njihovu tj. Dodikovu.

ODGOVORITE
Name

Re: Profesor

05.10.2016 09:18

Koja "slučajnost"; dvije "omaške" uzastopno!? A i ta riječ, koju si napisao (budaletino), govori o MENTALNOM SKLOPU "profesora"!!!

ODGOVORITE