15 miliona KM SNSD za kupovinu glasova

Milorad Dodik nalazi se u izgubljenoj političkoj situaciji; Svi su mu okrenuli leđa, ostao je potpuno sam.

Republika Srpska 27.09.2016 | 22:09
15 miliona KM SNSD za kupovinu glasova
Istovremeno, strah je zavlado unutar SNSD-a, a konfuzija je prevlađujuće stanje. Poseban strah unutar SNSD-a izaziva spoznaja da, koliko do juče "prijateljski mediji", počinju da najoštrije kritikuju Dodika i predviđaju njegov skori politički kraj.

Dodik malu šansu da se pokuša izvući iz gubitničke situacije vidi u “bildanju” samopouzdanja stranke i aktivista, šireći ubjeđenje da će SNSD osvojiti pobjedu na predstojećim lokalnim izborima.

Unutar SNSD-a ne smije se ni pomisliti na poraz, a čini se sve da se stranačka mašinerija ojača i krene u napad.

Cilj svih ciljeva je osvajanje 30 načelničkih mjesta (u zbiru sa DNS-om i SP-om), što bi, smatra Dodik, stvorilo određeni manevarski prostor za njega, jer nakon lokalnih izbora njemu slijede teški dani i još teže noći.

Dodik uočava da je pokrenuta mašinerija za njegovo detronisanje, pa pokušava odgovoriti udarom na izborima i ostvarenjem što kvalitetnijeg rezultata.

Ili pobjeda ili prevara, deviza je SNSD-a, koja se može iščitati i kao “Prevarom do pobjede”.

U tu svrhu spremljeno je, prema poslednjim informacijama iz vrha SNSD-a, sa već petnaest miliona maraka keša.

Taj novac namijenjen je za kupovinu birača, predsjednika opštinskih izbornih komisija i članova biračkih odbora.

"Osobama koje mogu donijeti veću količinu glasova ili omogućiti ubacivanje značajnijih količina glasačkih listića biće ponuđene bezobrazno visoke sume novca", tvrde moji izvori i ističu da će se pokušati i sa kupovinom osoba bliskih kandidatima suprotstavljenih SNSD-u.

Prve tranše novca krenule su ka svojim odredištima 27.09.; Keš voze aktivisti stranke uz diskretnu pratnju lojalnih pripadnika MUP-a RS, koji aktivno učestvuje u kampanji, ali i na samim izborima, kao poluga Režima.

Novac odlazi u opštine za koje je procijenjeno da će razlika među kandidatima za načelnike biti nekoliko stotina do hiljadu i po glasova. Cilj je, kupovinom birača, predsjednika opštinskih izbornih komisija i članova biračkih odbora, obezbijediti pobjedu SNSD-ovih kandidata u tim opštinama.

Novac se distribuiše na području Banjaluke, potom u Derventi, Modriči, Šamcu, Tesliću, Rogatici, Vlasenici, Foči, Dubici, Trebinju, Novom Gradu, Bileći, Višegradu, Srpcu, Istočnom Novom Sarajevu, Istočnoj Ilidži.

U svim ovim opštinama, kao i u Banjaluci, sve procjene/istraživanja ukazuju da je razlika između kandidata tijesna i cilj SNSD-a je da kupovinom birača, biračkih odbora, predsjednika opštinskih izbornih komisija, stranačkih protivnika, obezbijedi pobjedu.

Samo u Teslić je 27.09. prebačeno pola miliona maraka, jer je, prema poslednjim istraživanjima, Milan Miličević, kandidat SzP-a, uspio da se “odlijepi” od protivkandidata Dragana Bogdanića (SNSD), na hiljadu glasova razlike.

Ogromna količina novca (300.000 KM) prebačena je i u Novi Grad, gdje je poslednjih nekoliko dana došlo do značajnog obrta situacije: Milanko Mihajlica, kandidat SzP-a uspio je da se poravna sa Miroslavom Drljačom, kandidatom SNSD-a.

To je izazvalo pravu agoniju u SNSD-u u ovom gradu.

Slična situacija je i u Dubici, gdje se Branko Barać (SzP) primakao na samo 250-300 glasova Radenku Reljiću (SNSD).

U Trebinju Luka Petrović uveliko radi velikim parama, a razlika između njega i Slavka Vučurevića je u 250 glasova.

U Banjaluci je potpuno poravnat rezultat između Igora Radojičića i Dragana Čavića.

SNSD je po Dodikovoj naredbi snažno napao i na nekoliko SDS-ovih utvrda, prije svih na Pale, Nevesinje i Gacko.

Iako su kandidati SzP-a u ovim opštinama u solidnoj prednosti, SNSD čini sve da tu prednost anulira - pare se ne žale, premda se zadatak čini preteškim.

Dodik posebno želi da osvoji Pale, jer taj gradić smatra kolijevkom SDS-a.
Kako danas stvari stoje, teško će mu to poći za rukom, ali do kraja izbora je još pet dana.

Upumpana je i velika količina novca u Srebrenicu, gdje je izborni duel na etničkoj osnovi - Srbin protiv Bošnjaka. Dodik želi pobjedu u Srebrenici, jer smatra da bi ga ona dodatno politički ojačala.

Interesantno je da SNSD žestoko napada i DNS u Brodu, pokušavajući po svaku cijenu da njihov kandidat Ilija Jovičić dostigne prednost Vida Ivanovića, kandidata DNS-a.

Kada je Brod u pitanju, u velikoj mjeri odlučuju glasovi iz dijaspore, a kupovina glasova u inostranstvu je počela još ljetos.

Dok se DNS brani od SNSD u Brodu, isti sistem primjenjuje nad svojim protivnicima iz SzP-a, tamo gdje su sukobljeni u kandidaturi za načelnike.

DNS je napao dvije SDS-ove utvrde - Ugljevik i Ljubinje.

Da bi oborio Vasilija Perića u Ugljeviku, DNS će samo u ovom gradu utrošiti najmanje 250.000 KM, dok su za Ljubinje, gdje godinama vlada Veso Budimčić, namijenili manju svotu, jer je i broj birača manji.

Od ukupne količine novca, petnaest miliona, 20 posto je već ranije potrošeno, 40 posto će biti utrošeno do nedelje, a na sam dan izbora ostatak od četrdest posto će poslužiti za kupovinu.

To je standardna shema, a moji izvori iz SNSD-a tvrde da Dodikov pokušaj da bukvalno kupi pobjedu neće koštati samo 15 miliona.
“Prvo su planirali potrošiti deset miliona, onda su povećali i obezbijedili 15 miliona keša. Do nedelje i na sam dan izbora će biti potrošeno mnogo više keša od toga”, zaključili su oni.

Sve u svemu, u nedelju, 02.10., slijedi pravi "rat" i najdramatičnija izborna bitka od Dejtona do danas.

Blog Slobodan Vasković

Komentari / 72

Ostavite komentar
Name

baka

27.09.2016 20:33

Postovani gospodine Vaskovicu,pisite sto vise,a sto manje stavljajte njihove slike ,da ne prljamo svoje poglede.

ODGOVORITE
Name

Zr

27.09.2016 21:31

Ne znam zašto ovoliko Milokraovih slika, ma nosite ga da mogu bez gađenja čitati.

Name

Dane

28.09.2016 03:23

Glup tekst. Znate da SDS nema vise podrsku. Muslimani su jedini koji ce da glasaju za SDS.

Name

Gradiska RS

28.09.2016 03:58

U Jurkovici u Gradisci na proslim izborima nisu ni brojani glasovi.Kazu u komisiji hocemo li sve koji su izasli napisati Dodiku,svi se sloze i upisu sve i jedan glas za SNSD.U izbornoj komisiji je puno onih sto ih ne zanima to sto rade vec da uzmu pare.Zato vi iz saveza pamet u glavu.A gledao sam svojim ocima kad covjek prazne listuce popunjava posle glasanja.Isto SNSD.

Name

Is

28.09.2016 06:45

Ljudi ko god ponudi pare uzmite i prije ubacivanja listica u kutiju iskrizajte ga nek bude nevazeci.

Name

Banjaluka

27.09.2016 20:34

Ta suma je mnogo veća. Sva državna preduzeća su u njihovoj funkciji i kupovini glasova kao i pritiscima i ucjenama. Da im to oduzmemo na neki način bili bi razbucani kao....... NARODE PAMET U GLAVU

ODGOVORITE
Name

Milana

27.09.2016 20:35

Ajme meni,pa njega ništa ne spasi više,to on zna od juče,demontiran je od onih koji su nam ga i namontirali na glavu i leđa naša.

ODGOVORITE
Name

Mila

27.09.2016 20:41

E, ovo je za tuzilastvo, ako je istina dase kupuju glasovi,a ne za referemdm. Gospodo pravnici, mislim na tuzioce, ostavite referendum, istrazjte kriminal, podnesite krivicne prijave zbog kupovine glaso va, zbog kriminala ...

ODGOVORITE
Name

tzhc

27.09.2016 20:43

Rekao sam ranije da je 50ka malo za glas.Treba cekat zadnji momenat

ODGOVORITE
Name

Katanaco

27.09.2016 21:03

Hahahhah,u pravu si. Zadnji udar i eto love .hahahahah

Name

Milos

27.09.2016 21:00

2018 Dodik hoce da bude srpski clan Predsjednistva BiH,a sada kobajagi nece u Sarajevo!? Koji je to predizborni manipulant!?

ODGOVORITE
Name

Zeljko

27.09.2016 21:00

Narod ce opet da glasa iz interesa. Ko je zaposlen stranacki normalno da nece glasati protiv Dodika jer na taj nacin sece granu na kojoj sedi. To je mocna glasacka masinerija. Drzavni sektor bas briga za zaposlene u privatnom sektoru. Mi smo duboko podeljeno drustvo u kome vlada korupcija, kriminal i rodjacko kumovske veze su toliko jake da ih jedini jos veca beda i jos gore stanje moze pobediti. Mora da nam bude gore da bi nam bilo bolje. Drzavni sektor mora da dozivi sudbinu privatnog sektora.

ODGOVORITE
Name

Miki

27.09.2016 22:43

Tačno druze. Upravo u Hadžićima otvorena fabrika termoizolacije od ovčije vune koje u ogromnim količinama ima u BiH. Znaš onu Dok je ovaca biće i vune pa Francuzi namirisali biznis

Name

re Zeljko

28.09.2016 05:18

Tacan komentar. Od pocetka SNSD je imao dobru organizaciju i sirio svoje clanstvo prvo svojim novcem, a onda nasim. Tako da je ulozeno vratio jos prije 10 godina. Veoma su rijetki clanovi SNSD-a koji ili nemaju posao ili su u nekom stanju cekanja. Javna je tajna da kandidati na listama SNSD-a su tu samo da si nadju posao, a uzdaju se u mnogborjen clanove porodice, kumove i njihove kumove. Tako da se ta "trava" sve visi siri i za 10 godina ce nestati opozicije, jer ce sva RS biti "kupljena" od SNSD- Veoma mudra politika i strategija od nastanka SNSD, gdje su uvukli narod na neki vid soc-demokratije, do sadasnjeg jakog nacionalnog naboja. Tako je i u Njemackoj prvo nastala Nacionalsocijalistička njemačka radnička stranka, da bi privukla radnicku klasu, a onda presla u cistu desnicarsku stranku. Da bi izazvali sukob u Njemackoj, zapalili su Reihstag... Dalje je istorija. Ima li dodirnih tacaka?

Name

re zeljko

28.09.2016 05:52

NE LUPAJ 96 SAM ZAPOSLEN KAO BORAC ALI SAM MORAO DONJETI SDSOVU CLANSKU KARTU CIJI SAM CLAN OD OSNIVANJA ALI BEZ IKAKVIH KONTAKATA I KORISTI JA I FAMILIJA GLASAMO ZA DODIKA JER OVAJ SDS JE IZGUBLJEN I ZATO VASKOVICU NE LAZI.

Name

NisamPotkupljiv

27.09.2016 21:04

Valjda smo dosli pameti...te pare trenutno ce zadovoljiti ljude koji se prodaju...ALI STA POSLIJE,DUGOROCNIJE?????????? Dovedeni smo do ponora pa ako hocete da nestanemo izvolite i izaberite konacnu propast.

ODGOVORITE
Name

Pravnik u pokušaju

27.09.2016 21:09

Gospodine Vaskoviću, ako imate pouzdana saznanja i dokaze za ovo krivično delo, morali biste to prijaviti nadležnim državnim organima, u protivnom i sami činite krivično delo. Ako nemate, onda činite delo klevete.

ODGOVORITE
Name

obs

28.09.2016 05:51

Pa sto ga ne tuze za klevetu?

Name

Milicija ex

28.09.2016 06:13

Nadležni organi mogu i trebaju ići tragom informacija u medijima, provjeravati ih i postupati po njima. I mediji su za organe gonjenja validan izvor korisnih, upotrebljivih informacija.

Name

baka

27.09.2016 21:13

Zlo se nadulo koliko je najvise moglo,sada ce da pukne i nema mu spasa.

ODGOVORITE
Name

Jovo J

27.09.2016 21:28

Da li Vi to gospodine Vaskovicu pravite odstupnicu u ovim gradovima.Tako mi zvuči.

ODGOVORITE
Name

Juma

27.09.2016 21:48

Ma nema od tog ništa, Dodik i bulumenta trče počasni krug.

ODGOVORITE
Name

Kad se vlast pretvori u bolest

27.09.2016 21:58

Sve će pokušati, ni od čega ne preže da bi ostao na vlasti on i njegov SNSD, al kako vidim neće mu ovaj puta to uspjeti.

ODGOVORITE
Name

Dragan

27.09.2016 21:58

Koja smo mi tuga od naroda.

ODGOVORITE
Name

Dosta vise

27.09.2016 22:04

Jadni ste vi iz SNSD-a kad morate birace kupovati. Vi i Mile ste najveci manipulatori u RS. Narode, pamet u glavu! dosta vise tih lazi, kradje, korupcije i manipulacije.

ODGOVORITE
Name

Ovi

27.09.2016 22:04

Kupuju izbore pokradenim milijardama. U proteklih više od deceniju, nisu stvorili nikakvu novu vrijednost. Razvalili su sve. Neka Željka ugasi svjetlo.

ODGOVORITE
Name

Milehh

27.09.2016 22:07

Hvali se jedan zatvorenik drugom: -Ja sam  prod'o telekom.Ilegalna privatizacija.Tri stotine  miliona prijatelju moj .Što si ti tu? -Namještanje izbora,zapošljavanje stranačkih kolega,rodbine i namještanje tendera-kaže drugi. -Koje ste vi budale!-kaze zatvorenik iz susjedne ćelije. -Pa ja sam  to sve uradio i nisam uhapšen. -Pa što si tu? -Ma raspis'o neki referendum.

ODGOVORITE
Name

Došao im kraj

27.09.2016 22:17

Imaju oni para kralo se godinama i krade se još. Džaba im , neće im pare i podmićivanje parama pomoći.

ODGOVORITE
Name

matrix

27.09.2016 22:32

A sds koliko daje novca? Imali sta o tome?

ODGOVORITE
Name

Dimnjačar

27.09.2016 23:00

Kada ću ja dobiti pare za moju pokojnu babu, žena redovno glasa 20 godina poslije smrti? Ako mogu živi dobijati po 100 maraka za glas, mogu i unuci pokojnika barem po 50?

ODGOVORITE
Name

Major

27.09.2016 23:39

Cudan smo mi neki narod,ja se sjecam npr.Brace Zenica,to je totalno ne bitna osoba,ali sa druge strane i te kako bitna,kao i Marinko Uckur. Ovaj Zenic je kad su Biljana,Milorad i Olbrajtova dosli na vlast,po selima odrzavao neke govore kao i njegova prica je bila "narod od Trebinja do Novog Grada misli isto,srusiti SDS", a na predhodnim opst.izborima on se pojavi na listi za odbornika kod Cavica. Ili ovaj Marinko,sa balkona sa Plavsickom kad je vikao,a sad je " glasnogovornik" kod Cavica. Samo zelim pitati "Predsednice Cavicu,koga ste to primili u stranku"?

ODGOVORITE
Name

cc

28.09.2016 06:35

Svaka čast. Slicni su oni. Srpska hajducija je u pitanju. Verujem malo u ozbiljnost nekih kandidata SDS koji bi ako ne bi bilo pritiska sa strane i tajkuna mogli postaviti korektniji kodeks. I U OPOZICIJI POSTOJE LJUDI KOJI IMAJU VISE BUDZETSKIH PRIMANJA. ZAŠTO, ksda se zna da se profesionalno moze samo jedan posao valjano obavljati?

Name

ekumena

28.09.2016 04:29

Nije 15 miliona, vec 42,335.714 KM. To su ljudi sracunali.

ODGOVORITE
Name

Mick

28.09.2016 04:56

Zato je na trgu sinoc bilo 15000 ljudi..

ODGOVORITE
Name

Bora

28.09.2016 05:00

Zna Baja sta narodu treba,kao i birackim odborima. Ako Baja i njegovi imaju te pare, a imaju, zna se kako ce se zavrsiti izbori. Baja je sampion obmane srskog naroda, inteligentan, pametan, spreman maznuti lovu gdje god se moze, kao i procjeniti ko mu je prijetnja. Ko je gledo zadnju Cerilicu u kojoj je gost Dodik moze da se vidi umjece manipulacije srpskim narodom. Samo prica o lobiranju je prica o pravdanju terenskim poslusnicima i direktorima javnih preduzeca, partijskim clanovima ali svojim glasacima za svu pljacku, otimacinu i izvlacenje para koju svakodnevno radi. I naravno. svi legli na rudu, i vjeruju Baji. Cak je rekao da se 10 arapa pojavilo sa stotinama milion dolara sa kojim se on mora boriti, vjerovatno pravdajuci milone koji su pokradeni u nasoj RS.

ODGOVORITE
Name

borac

28.09.2016 05:21

Dali je nas narod toliko korumpiran ostaje da se vidi.

ODGOVORITE
Name

adam

28.09.2016 05:23

Iz pouzdani izvora se govori da ce glas biti placan 500 km ne budite jeftini neko ce da pokupi vase pare.

ODGOVORITE
Name

Vaskovicu

28.09.2016 05:40

Koliko tebe placaju bogati, nikako taj podatak da objavis i ko je poslodavac? Unaprijed zahvalan!

ODGOVORITE
Name

pitanje na mestu

28.09.2016 07:23

Svaka čast prijatelju na pitanju! Hoćemo odgovor!!!

Name

glasac

28.09.2016 05:50

Krenuli su od stana, do stana da traže tzv.anketiranje, br.lk i potpis starijih ljudi. Buckove trojke su najangazovanije. Posle izbora potrebno je samo provjeriti da li su mrtvi izlazili na izbore.

ODGOVORITE
Name

pare

28.09.2016 07:21

Vidjet cemo, ko je gdje pobjedio tu su pare, cista racunica. Uvijek se kupovalo, ali za ove izbore najvise. Glasaci uzimaju od tri stranke lovu, barem je tako u I. Sarajevu.

ODGOVORITE
Name

hercegovac

28.09.2016 07:22

"Opozicija" su kriminalci ko i vlast . Ako sve ovo znaju a ništa ne preduzmu oni su samo saučesnici u činjenju više krivičnih dijela zbog prikrivanja istih.Da ne spominjemo prepoštenog Čavića čija ekipa u Trebinju uveliko radi za crvene a on o poštenju

ODGOVORITE
Name

Ris

28.09.2016 08:08

Jesu kriminalci,ali manji. Oni su pokrali milione,a Dodikovci milijarde. U tome je razlika,i zato glasam za manje zlo!

Name

G.

28.09.2016 07:23

..A za Bijeljinu, nista!? Cudno, ali znamo da razmisljamo i relaciju su nam jasne, pa nam je i ostalo jasno. p.s. jednostavno ne pisi nista o meni. Ni dobro ni lose!

ODGOVORITE
Name

Uvijek

28.09.2016 07:30

... Uvijek ista priča...

ODGOVORITE
Name

Sale

28.09.2016 07:39

Evo glas na prodaju, 200 KM.

ODGOVORITE
Name

Radojicic

28.09.2016 09:46

Javi mi se u inbox radi preuzimanja novcane naknade.

Name

Драго

28.09.2016 10:15

СДС мени сада личи на нове нинџа-корњаче. Постоји отклон од оне негдашње дечје наивности и некако су постале агресивније...

ODGOVORITE
Name

poslusajte 2.57 min

28.09.2016 11:30

https://www.youtube.com/watch?v=3UOg6GWTOr4

ODGOVORITE
Name

bl

28.09.2016 14:48

Cuj poravnato u Banja Luci, Cavic tamo nema ni minimalne sanse, zna se njegova istorija, Igor je presavrsen kandidat.

ODGOVORITE
Name

Banja Luka

28.09.2016 22:22

Šta lupetaš,kakav crni ljigavi Igor

Name

Gradjanin

28.09.2016 17:13

Dace oni i mnogo vece pare od 15 miliona KM. Sto nece dati .To su drzavne pare koje niko od njih nije zaradio. A posle ce biti nema para jer kao ne radi nista od privrede. Lako je trositi drzavne pare radi kupovine glasova . Hoce li neko uraditi nesto za ozivljavanje privrede. Svi igraju na kartu patriotizma navodnog jer to jos uvijek pali kod naroda ali svakim danom sve manje !!!

ODGOVORITE
Name

ranko

28.09.2016 17:23

Gdje i kome se treba javiti da preuzmem keš, ja stalno glasam za gromadu od čovjeka i političara ili kako vi kažete za "grizlija", možete mu pljunuti pod prozor. Jadan je onaj ko vjeruje u tvoju istinu, zna se ko te plaća i za koga radiš.

ODGOVORITE
Name

Banjalucanin

28.09.2016 21:05

daj hocu i ja da prodam cetiri glasa.Kako se to radi..Kome se obratiti.Od `90 od kako glasam nikad mi niko nije dosao i dao pare da za njega glasam.

Name

Mikrobiolog

28.09.2016 19:12

Nije ni cudo sto rulja ko pomanitala rice na tribinama...malo ice malo pice muzika i dzeparac.A sta dalje kad euforija prodje i bajini puleni bas zbog toliko ulozenih para pobjedi,sta pitam vas kad nam svima dodje naplata...jos vise gladnih...jer ko ce nas tolike i gdje zaposliti kako obecavaju..gdje kada sve propada i zatvara se...e hvala nisam u masi necu sendvic a posao nit imam nit cu dobiti.

ODGOVORITE
Name

pero

28.09.2016 21:15

Pobeda ne dolazi u pitanje, gazda mile investira u buducnost...

ODGOVORITE
Name

BANJA LUKA

28.09.2016 22:25

SVI PAPCI NEKA SE OBRATE ŽELJKI,ONA JE ZADUŽENA ZA KUPOVINU PAPAKA

ODGOVORITE
Name

baka,za one koji prozivaju gosp.VASKOVICA

29.09.2016 03:04

Sram vas bilo bagro nevidjena,Vaskovic je za vas GROMADA,stojte mirno kad on iznosi istinu.Konacno vam je dosao KRAJ.Sikte u misije rupe nedostojnici jedni.Zivio nam VASKOVIC!

ODGOVORITE
Name

JELLL

29.09.2016 06:36

GROMADA JE BILA U SAD I SOROŠIRLA SE SAD MOŽE LAGANO DA BRLJA I DUVA

Name

baka

29.09.2016 07:27

JELL,kako je u misijoj rupi?

Name

Dosta!

29.09.2016 08:00

Sve sto baka napise,i mEne potpisite ispod! DOSTA JE,GOTOV JE!

Name

baka

29.09.2016 03:07

Narode,dizite se na noge,nema spavanja dok se bagra ne razbuca.Izdrzimo jos tri dana,a onda mir I spokoj u dusi/Zivio Vaskovic I SZP/

ODGOVORITE
Name

J...S BAKU

29.09.2016 06:35

BAKICE MOŽEŠ DA SVIRAŠ LOVA JE LEGLA SzP JE GOTOV.

Name

baka

29.09.2016 07:32

Bakica svira,a ti krades Bogu dane I jedes tudji hljeb,nedostojnice jedan,procitaj o Velikom petku,da se izdajnik Juda zbog mita objesio,a one pare sto su uzete za krv nevinu date su za krvnu njivu,svako je bijedan ko ne procita to I ne sazna kako zavrse izrodi.

Name

Re baka

29.09.2016 09:38

Bakice sve si u pravu, samo udaraj, SNSD bagru ćemo potući u nedelju.

Name

Dosta!

29.09.2016 07:56

R ovaj put mu nece pomoci ni 150 miliona! GOTOV JE!

ODGOVORITE
Name

narod

29.09.2016 09:30

MILE ce pobediti

ODGOVORITE
Name

malo sutra

29.09.2016 12:05

Nisi ti narod vec izrod.

Name

ss

29.09.2016 09:31

To je vasa demagogija

ODGOVORITE
Name

mirko

29.09.2016 11:42

Ljudi sta vi to pisete, gdje vi zivite,meni se cini da zivite u snovima, nikako vas ne razume da toliko mozete mrzet coveka.gde vam je obraz. znam da ovo necete ni objaviti i onda vam jakva svauredjivacka politika. sram vas bilo

ODGOVORITE
Name

sto prije to bolje

29.09.2016 12:07

Preumljenje ,Mirkane,preumljenje,ustaj iz sna medjedjeg.

Name

baka

29.09.2016 13:30

A od ponedeljka gos.Vaskovicu,okrenuti list.Pocnite pisati istoriju,ovakve jos nije bilo od postanka svijeta.To samo mozete VI napisati I niko drugi

ODGOVORITE